A megpuhított vajra néha szükség van egy-egy recepthez, és sokkal könnyebb használni akkor is, ha pirítóst akarunk megvajazni, vagy vajat szeretnénk kenyérre vagy zsemlére kenni. Nincs is sokkal frusztrálóbb annál, mint amikor kemény, hideg vajat próbál kenni a pirítósra.
Rengeteg olyan recept van, különösen sütéskor, amiben lágyított vajat kérnek, nem pedig olvasztott vajat… akár hiszi, akár nem, ez óriási különbséget jelenthet abban, hogy egy recept hogyan sikerül, különösen, ha sütéskor cukorral kell krémesíteni. Ez az egyszerű bemutató megmutatja, hogyan lehet gyorsan megpuhítani a vajat anélkül, hogy megolvadna!
Hogyan kell gyorsan megpuhítani a vajat
Szükséges idő: 5 perc
Csomagoljon ki egy darab vajat.
Tegye a vajat egy tányérra.
Töltsön meg egy magas poharat forró vízzel.
Hagyja állni 30 másodpercig, majd öntse ki a vizet.
Helyezze a meleg poharat a vajra.
Hagyja állni a vajon 2-3 percig. Ha a vaj fagyott, lehet, hogy ezt a lépést néhányszor meg kell ismételnie.
Vegye le az üveget, és tegye félre.
A vajnak meg kell puhulnia, és használatra késznek kell lennie!