Kert, Tippek

Hogyan távolítható el a zöld bevonat a járdáról? Csak permetezzen és várjon

A járdának makulátlanul kell kinéznie, a rendszeres tisztítása garantálja a látványos hatást. A probléma akkor merül fel, amikor a járdaköveken zöld bevonat képződik, amitől nem tud megszabadulni. Hogyan távolítható el ez a bevonat? Mindössze egy olyan összetevőre van szüksége, ami valószínűleg megtalálható otthon!

A zöld bevonat egy díszesen elrendezett és színes burkolatfelületen nem mutat jól, és sokan elgondolkodnak azon, hogyan lehet hatékonyan eltávolítani. Ha nagynyomású mosóberendezést szeretne használni, gondolja át, hogy valóban megéri-e. A legtöbb esetben az ilyen mosás csak átmeneti hatást fejt ki, és károsíthatja a járdát. Tehát mi a legjobb módja a burkolat tisztításának?

Hogyan jelenik meg ez a bevonat?

Valószínűleg Ön is nézi a járdát, és azon tűnődik, hogy mi okozta ennek a zöld bevonatnak a megjelenését. Általában az algák a hibásak. Általában a terület északi oldalán fordul elő, amely kevésbé világos. Sokan úgy gondolják, hogy a zöld borítástól nem lehet megszabadulni, mert előbb-utóbb újra megjelenik a kocsifelhajtó felületén, de ez nem igaz. Az árnyék és a páratartalom kedvező feltételeket teremt az algák növekedéséhez, ezért néha nem könnyű eltávolítani őket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lehetetlen eltávolítani ezt a bevonatot.

A járdák zöld borítását a gyomok is okozzák, amelyek akkor is elszaporodhatnak, ha különböző megelőző intézkedéseket alkalmazunk. Mivel a járdát rendszeresen használják, ez tovább ösztönzi a gyomok növekedését, mivel a burkolat alatti homok keveredik a talajjal. Ez kedvező feltételeket teremt a gyomok növekedéséhez. Minél több a gyom, annál valószínűbb, hogy csúnya zöld felület fog megjelenni. Ezért kell felhúznia az ingujját, és rendszeresen eltávolítani a gyomokat.

És ott van még a burkolat fugáiból kinövő moha problémája. Az algákhoz hasonlóan a moha is szereti az árnyékot és a nedvességet, és a járda repedéseiben álló víz még inkább megkönnyíti a moha növekedését.

Hogyan távolítható el a zöld borítás a járdakövekről?

Ha azon tűnődik, hogyan tisztítsa meg a zöld járdalapot, hasznosnak találja tanácsainkat. Nem igényel sok munkát, és a járda olyan lesz, mintha új lenne. A zöld bevonat pillanatok alatt eltűnik, ha langyos víz és szódabikarbóna keverékével kezeli, amely kiválóan alkalmas a penész eltávolítására és tisztító hatású. Egyszerűen adjon 1 teáskanál szódabikarbónát 1 liter vízhez, és permetezze bőségesen a burkolatra. Körülbelül 4 óra elteltével súrolja át a járdát, és biztosan észreveszi majd a különbséget!