Háztartás

Hogyan tisztítsuk meg az edényeket az égett ételektől

Valószínűleg minden háziasszony szembesült már olyan helyzettel, amikor a vacsora odaégett egy serpenyőben vagy edényben.

De nem minden háziasszony tudja, hogy az ilyen szennyeződéssel is meg lehet birkózni anélkül, hogy fél órát töltenénk a kemény szivaccsal való súrolással.

Ha nem túl vészes, tegye vissza a serpenyőt a tűzhelyre, öntsön rá vizet, adjon hozzá 1 teáskanál szódabikarbónát és egy kis mosogatószert.

Ha felforrt, kapcsolja le a hőfokot, és hagyja az edényt vagy serpenyőt 15 percig állni. A megadott idő elteltével egy faspatula segítségével eltávolíthatja a ráégett lerakódásokat.

Citromsavra akkor lesz szüksége, ha fekete pöttyökre égett, ahogy mondani szokták.

Az edény térfogatától függően 1,5-2 evőkanál citromsavra lesz szüksége, amelyet egy tálba kell önteni, és vízzel felönteni.

Az így kapott oldatot hagyja néhány percig forrni, majd vegye le az edényt a tűzhelyről, és tegye félre 20 percre.

Az előző esethez hasonlóan ez idő után könnyen megszabadulhat a koromtól.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.