Bizonyára elgondolkodott már azon, hogy hol tárolja a friss paradicsomot, hogy elkerülje az élelmiszer pazarlást. A nyári szezon beköszöntével együtt jár a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztásának vágya. Ez különösen igaz a lédús, dús, friss paradicsomra, amely a tavaszi és nyári asztalok királynője. Tudja meg, milyen hibákat ne kövessen el a tárolásakor, és hogyan tárolja a legjobban.
Hol tároljuk a paradicsomot: a hűtőben vagy az ablakpárkányon?
Először is, tisztában kell lennie azzal, hogy a paradicsomot hidegnek kitéve gyorsan megromlik. Valójában a paradicsomnak mindössze néhány napra van szüksége ahhoz, hogy megromoljon.
A hűtőben való tárolás ráadásul a természetes íz elvesztését is elősegíti, ami az igazi értéke.
Mint láthatja, a paradicsomot nem szabad a hűtőben tárolni. Ahhoz, hogy minél több tulajdonságát megőrizze, az ablakpárkány sem a legjobb hely.
Hol tarthatja frissen és ízletesen a paradicsomot?
Tegye a paradicsomot a spájzba, ami egy fényszegény helyiség. Ne feledje azonban, hogy olyan edényben tárolja, amelyen kis lyukak vannak, hogy a levegő átjárhassa.
Ha van pincéje, ne habozzon ott tárolni a paradicsomot. Szintén tegye speciális tárolóba. Végezetül ügyeljen arra, hogy ne tépje le a paradicsom szárát, ha nem akarja azonnal elfogyasztani. Ettől ugyanis megsavanyodik.