Íme a cukkini elkészítésének legjobb módja. Amióta kipróbáltam, otthon mindenki imádja ezt a zöldséget, még a gyerekek is. Ajánlom, hogy próbálja ki ezt a módszert a cukkini elkészítésére. Nagyon finom lesz. Ezek a cukkinifánkok a nap bármely szakában tökéletesek. Tálalhatja más ételek kísérőjeként, előételként vagy fogyaszthatja uzsonnára. Tojásmentes fánkkeveréket használtam az elkészítéséhez. Egyszerűen összekevertem a lisztet, az élesztőt és a vizet, majd reszelt parmezánt adtam hozzá. Az eredmény nagy sikert aratott. Ez a tészta gyönyörűvé varázsolja a cukkinit. Más zöldségekkel is készíthet belőle fánkot. Most pedig irány a főzés!
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10-25 perc
Tálalás: 4 adag
Hozzávalók:
Reszelt parmezán sajt
6 g sütőpor
15 cl víz
180 g liszt
4 cukkini
Só
Olívaolaj vagy mogyoróolaj
Hogyan készítsük el a cukkinifánkot?
Először is mossa meg a cukkinit, szárítsa meg egy ruhával, távolítsa el a végeit, reszelje le, és tegye egy tálba.
Szitálja a lisztet egy tálba.
Adja hozzá az élesztőt, a vizet és az olajat.
Kézzel addig keverje, amíg a tészta sima és csomómentes nem lesz.
Adja hozzá a reszelt sajtot.
Keverje jól össze.
Nyomkodja össze a cukkinit a kezével, és adja hozzá a keverékhez.
Melegítsen bőséges mogyoróolajat egy magas falú serpenyőben.
Egyszerre csak egy kis tésztát kanalazzon ki, és mártsa a forró olajba.
Süsse a cukkinis fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára.
A felesleges olajat konyhai papíron csepegtesse le, és forrón tálalja.
Sütőben is megsüthető
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Tegye a cukkinifánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tegye a sütőbe körülbelül 25 percre, az utolsó 5 percre kapcsolja be a grillt.