Recept

Így készítsük el a cukkinit. Finom lesz – még a gyerekek is imádni fogják!

Íme a cukkini elkészítésének legjobb módja. Amióta kipróbáltam, otthon mindenki imádja ezt a zöldséget, még a gyerekek is. Ajánlom, hogy próbálja ki ezt a módszert a cukkini elkészítésére. Nagyon finom lesz. Ezek a cukkinifánkok a nap bármely szakában tökéletesek. Tálalhatja más ételek kísérőjeként, előételként vagy fogyaszthatja uzsonnára. Tojásmentes fánkkeveréket használtam az elkészítéséhez. Egyszerűen összekevertem a lisztet, az élesztőt és a vizet, majd reszelt parmezánt adtam hozzá. Az eredmény nagy sikert aratott. Ez a tészta gyönyörűvé varázsolja a cukkinit. Más zöldségekkel is készíthet belőle fánkot. Most pedig irány a főzés!

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10-25 perc
Tálalás: 4 adag

Hozzávalók:

Reszelt parmezán sajt
6 g sütőpor
15 cl víz
180 g liszt
4 cukkini

Olívaolaj vagy mogyoróolaj

Hogyan készítsük el a cukkinifánkot?

Először is mossa meg a cukkinit, szárítsa meg egy ruhával, távolítsa el a végeit, reszelje le, és tegye egy tálba.

Szitálja a lisztet egy tálba.

Adja hozzá az élesztőt, a vizet és az olajat.

Kézzel addig keverje, amíg a tészta sima és csomómentes nem lesz.

Adja hozzá a reszelt sajtot.

Keverje jól össze.

Nyomkodja össze a cukkinit a kezével, és adja hozzá a keverékhez.

Melegítsen bőséges mogyoróolajat egy magas falú serpenyőben.

Egyszerre csak egy kis tésztát kanalazzon ki, és mártsa a forró olajba.

Süsse a cukkinis fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára.

A felesleges olajat konyhai papíron csepegtesse le, és forrón tálalja.

Sütőben is megsüthető

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

Tegye a cukkinifánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe.

Tegye a sütőbe körülbelül 25 percre, az utolsó 5 percre kapcsolja be a grillt.