Háztartás

Hogyan tartsuk nyitva az ablakokat szúnyogháló nélkül?

Egy légy élettartama 21 nap. Ez nem tűnik soknak. Ez idő alatt akár 900 tojást is képes lerakni, ami már fenyegetően hangzik. Márpedig a legyekkel lakásban élni nem könnyű kilátás.

Be kell vallanom, hogy a legyek és szúnyogok problémája már régóta nem aggaszt, mert találtam néhány nagyon egyszerű, de nagyon hatékony módszert, amit ma szeretnék megosztani.

Az utóbbi időben az illóolajok rabja lettem. Elég sok értékes tulajdonságuk van, és akár a nagyon erős tisztítószerek teljes arzenálját is helyettesíthetik. A legyek és szúnyogok elleni védekezésre a legjobb olajok a borsmenta, az eukaliptusz, a levendula és a citromfű. Válassza azt az illatot, amelyik a legjobban tetszik. Rengeteg olajvariáció közül választhat. Én a következőket teszem.

Feloldok 20-25 csepp illóolajat 100 ml vodkában. Az oldatot egy szórófejes palackba öntöm, és ezt a keveréket az utca felőli párkányokra permetezem.

Ezt a spray-t a függönyökre is fel lehet használni, és 2-5 órán át tart. Ezt követően érdemes megismételni a folyamatot.

Ha nem szeretne a permetezővel szaladgálni, öntsön egy kis sót egy edénybe. ½ teáskanálnyi só elég. 15-20 csepp alkoholt vagy vodkát a sóra.

Ezután tegyen 20-25 csepp illóolajat. Tegye ezt a tégelyt egy ablakpárkányra, egy nyitott ablak közelébe. Amint az illat kezd elillanni, frissítse fel a tartalmát.

A legyek utálják a fahéj, a szegfűszeg, a bazsalikom illatát. Ezek elriasztják a legyeket.

Foghatja bármelyik fűszert, szórhatja az ablakpárkányra, vagy ruhazsákokba csomagolva az ablakra akaszthatja. Erőteljes légyriasztó készítéséhez vegyünk egy citromhéjat, és tűzzünk bele egész szegfűszeget. A szegfűszegeket elhelyezhetjük a ház körül. Kellemes illatot árasztanak a házban, és távol tartják a legyeket.