Egészség

Amikor a test segítséget kér: 15 fontos jelzés

Az emberi test egészen elképesztő módon működik. Felfoghatatlanul sok folyamat zajlik bennünk egyszerre. Ha pedig működési zavar lép fel, akkor határozottan érzünk valami szokatlant. De sokan közülünk egyszerűen nem veszik észre. Pedig mindig jobb rögtön az elején orvosolni a problémát, mint később különféle komplikációkkal küzdeni! Nézzük tehát, mit jelentenek a szervezet néhány jelzései.

Száraz bőr

A szervezetünk E-vitaminhiányban szenved. A pótlás érdekében iktasson be étrendjébe dióféléket, olajos halakat és növényi olajokat.

Fakó haj és körmök

A B-vitaminok és a kalcium hiánya hozzájárulhat ezekhez a tünetekhez. A fehérje, a teljes kiőrlésű gabonafélék és a teljes kiőrlésű kenyér bőségesen biztosíthatja ezeket.

Vérző íny

Az íny vérzik és C-vitaminhiányos. Ez megtalálható a hagymában, fokhagymában, gyümölcsökben és zöldségekben. Csipkebogyó- vagy fenyőtű főzetet is lehet szedni.

Rossz alvás és ingerlékenység

Magnézium- vagy káliumhiányra utal. Ezek a mikrotápanyagok a sárgabarackban, mályvacukorban, aszalt szilvában és céklában vannak jelen.

Éjszakai görcsök

Magnézium- és káliumhiányt is jelez.

Libabőrösödés a könyökön

Ez a C- és A-vitaminhiány egyértelmű tünete. Ezek minden narancssárga színű gyümölcsben és zöldségben jelen vannak: sárgarépa, sütőtök, paradicsom, és sárgabarack.

Megkívánta a sósat

Fertőzések vagy gyulladásos folyamatok telepednek meg a szervezetben, különösen a hugyuti rendszerben.

Édesség utáni sóvárgás

Lehet, hogy idegkimerültségben szenved, és szüksége lehet egy gyors glükóz energialökésre. A méz vagy a keserű csokoládé jó ötlet lehet, hogy ne okozzon gyomor-bélrendszeri problémákat.

Az ízetlen ételek utáni sóvárgás

Ez a tünet gyomorhurutra vagy májproblémákra utalhat. A friss ételek segítenek a görcsök enyhítésében és a gyomor megnyugtatásában.

Az ételek ízetlennek tűnnek

Lehet, hogy depressziósnak érzi magát.

Napraforgómagot szeretne rágcsálni

A szervezetéből hiányoznak az antioxidánsok.

Savanyú ételekre vágyik

A szervezet azért igényli ezeket az ételeket, mert szüksége van a máj vagy az epehólyag stimulálására. Adjon az étrendjéhez citromot, áfonyát stb.

Keserű ételek utáni sóvárgás

Problémája van az emésztőrendszerével. Egy nagyon kíméletes béltisztítás megteszi a hatását.

Fűszeres ételekre vágyik

A fűszeres ételek serkenthetik az emésztést, de a fűszeres ételeket nagyon ésszerű mennyiségben és nem éhgyomorra kell fogyasztania.

A tenger gyümölcsei után sóvárog

Valószínűleg jódhiány van a szervezetében.

Jó egészséget és jó hangulatot kívánok!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.