Háztartás

Léggömböt használok a WC-csésze tisztítására. Egy zseniális tipp, amit minden háziasszonynak tudnia kell.

A WC pereme alatti terület a legnehezebben tisztítható hely. Itt gyűlik fel a rozsda és a lepedék, ami kellemetlen szagot okoz, amitől nehéz megszabadulni. A perem alatt nehéz tisztítani a hagyományos kefékkel, de van egy zseniális és nagyon szokatlan tipp, amellyel gyorsan megoldható a kellemetlen probléma.

Meglepő módon a WC-csésze tisztításához egy léggömbre van szükség

Fújjunk fel enyhén egy lufit, és kössünk rá egy madzagot. A tisztítószerhez elkészítéséhez öntsünk 400 ml ecetet egy kis edénybe, adjunk hozzá 1 evőkanál mosogatószert, és jól keverjük össze. Ragasszon egy kis darab ragasztószalagot (cellux) a lufira.

Helyezze a léggömböt a WC-csészébe úgy, hogy a lefolyó teljesen elzáródjon. Öntse az elkészített tisztítóoldatot a WC-csészébe.

Töltse fel a vécét meleg vízzel, és hagyja ázni 3 órán át.

Tisztítsa meg a WC-csészét egy WC-kefével. Minden szennyeződés nagyon könnyen eltávolítható, és nem kell erőfeszítéseket tennie a tisztításhoz.

A tisztítás után húzza ki a léggömböt a lefolyóból, és szúrja át ott, ahova a ragasztószalagot ragasztották. A szalagnak köszönhetően a lufi szépen leereszt, ahelyett, hogy sok fröccsenéssel szétpukkadna.

Ilyen tisztítás után a WC-csésze csillogni fog, és a fürdőszoba nagyon jó illatú lesz.