Két független tanulmány kimutatta, hogy a méz és a mandula napi fogyasztása segíthet a szívbetegségek megelőzésében.
Kanadai tudósok megállapították, hogy a mandula jelentősen csökkenti a vér koleszterinszintjét, ami viszont csökkenti a szívroham kockázatát.
Amerikai kollégáik pedig arra a következtetésre jutottak, hogy egy pohár vízben feloldott napi adag méz (kb. 100 g, azaz 3 evőkanál) növeli a vér antioxidáns-szintjét.
Ez arra utal, hogy a méz megelőzi a szívbetegségeket is.
Következtetés: A mandula mézzel nemcsak kifinomult csemege, hanem remek módja annak is, hogy megóvjuk magunkat a szívinfarktustól.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.