Nyakunkon az eper szezonja. De a lédús, édes bogyós gyümölcsből lehetetlen betelni a nyár folyamán. Az eper elkészítésének számos módja létezik, de a legtöbbjük elveszíti ízét, formáját és vitaminjait. Van azonban egy egyedülálló és nagyon egyszerű módja annak, hogy az epret 1 évig frissen, főzés vagy fagyasztás nélkül tartósítsuk.
Az eper elkészítéséhez csak a szemekre és cukorra lesz szükséged egyenlő arányban.
Az epret öntsd le hideg vízzel, és hagyd állni 5 percig, majd folyó víz alatt alaposan öblítsd le.
Távolítsuk el az eper szárát. A nagyobb szemeket félbevághatjuk. Azonnal tegyünk félre 200 g cukrot, erre a recept végén lesz szükség.
Töltsük meg az epreket a cukorral, és jól keverjük össze. Vigyázzunk, hogy keverés közben ne sértsük meg az epret.
Hagyjuk a szemeket a cukorral együtt 3 órán át állni, ez idő alatt többször óvatosan keverjük meg az epret.
Töltse az epreket kis üvegekbe. Tegyen még 3 teáskanál cukrot minden üvegbe.
Zárja le szorosan a fedeleket. Az ilyen egyszerű módon elkészített eper nem veszít ízéből és aromájából. Az eper akár egy évig is eltartható.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.