Mi, magyarok imádjuk a krumplit, de nem mindenki tudja ezt a kedvenc zöldséget tökéletesen elkészíteni. Talán veled is előfordult már, hogy a krumpli szétfőtt, vagy sötétedni kezdett, miután kivetted a lábasból, így elvesztette néhány jó tulajdonságát. Szerencsére van egy egyszerű trükk az interneten, amivel ezt elkerülheted.
Mit tehetsz, hogy a krumpli főzés közben ne essen szét? Mindössze egyetlen hozzávalóra van szükséged.
A krumpli a legnépszerűbb köret Magyarországon
Valóságos kincsestára számos értékes tápanyagnak, például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, cinknek, réznek, mangánnak vagy jódnak.
Ezenkívül tartalmaz C-vitamint, B-vitaminokat, béta-karotint és értékes folsavat is.
Nemcsak finom, de támogatja a szervezetet is. Sokféle ételhez illik, de tudni kell, hogyan készítsd el helyesen. Biztos vagy benne, hogy tudod, hogyan főzd meg úgy a krumplit, hogy ne essen szét, vagy ne barnuljon meg, miután kiveszed a lábasból?
Hogyan főzd meg a krumplit tökéletesre? Íme a szabályok, amiket meg kell jegyezned.
Mindenki tudja, hogy a krumplit főzés előtt meg kell hámozni, alaposan meg kell mosni, és külön vízben le kell öblíteni. De ezek nem az egyetlen szabályok, amiket meg kell jegyezned, ha élvezni szeretnéd ennek a közkedvelt zöldségnek a tökéletes ízét és állagát.
Hogyan főzd meg a krumplit tökéletesre?
Válaszd ki a megfelelő krumplifajtát aszerint, hogy salátát vagy pürét szeretnél készíteni (a szétfővő fajták jobbak püréhez), és a nagyobb darabokat vágd kisebbekre, hogy egyenletesen főjenek meg.
Amikor a lábasba teszed őket, mindig hideg vízzel öntsd fel.
Amikor felteszed főni, ne felejts el egy kis sót adni hozzá főzés közben és keveréskor. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a krumpli étvágygerjesztően nézzen ki, intenzív íze legyen, és ne legyen íztelen.
Mit tehetsz, hogy a krumpli főzés közben ne essen szét? Mindössze egyetlen hozzávalóra van szükséged.
A só nem az egyetlen dolog, amit a krumplihoz kell adni főzés közben. A só mellett mindig érdemes egy kevés citromlevet is a lábasba tenni.
Lehet, hogy meglepődsz, de ez a trükk már régóta terjed az interneten, és állítólag nagyon hatékony.
A citromlében található citromsav miatt a krumpli kevesebb vizet szív magába. Ennek köszönhetően nem esik szét, és nem barnul meg, miután kivetted a lábasból.
Elég, ha két evőkanálnyit adsz hozzá, amikor a víz elkezd forrni, és megkevered a lábas tartalmát. Amikor megpuhul, szűrd le, és tálald ebédre vagy vacsorára hús, saláta vagy bármilyen más fogás mellé, amihez köretként szánod.
Citromlé helyett ecetet is használhatsz, amit a főzés során adhatsz a krumplihoz.