A pitypang tele van egészséges ásványi anyagokkal és vitaminokkal. És meg lehet és meg is kell enni! A virágokból mézet készíthetünk – és minden nap fogyaszthatjuk. Nagyon finom és hihetetlenül egészséges!
Összetevők:
- 230-250 g pitypang;
- 250g. fehér cukor (helyettesítheted mézzel vagy barna cukorral);
- 10 gr. citromsav (helyettesíthető friss citromlével).
Gyűjtsön friss pitypangot egy tiszta helyen, távol az úttól.
Szedjük le a virágokat a szárról.
A pitypangot és a cukrot rétegesen rakjuk egymásra. Szórjuk rá a citromsavat/nyomjuk rá a citromlevet. Fedjük le szorosan, és hagyjuk világos, napos, meleg helyen 2 hétig állni.
Ez idő alatt a tápanyagok 90%-a átmegy a cukorba, és a cukor feloldódik.
Szűrje le, és nyomja ki az összes mézet.
Öntsük tiszta, száraz üvegbe, tároljuk a hűtőben. Naponta 1 teáskanál pitypangmézet ajánlott fogyasztani!
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.