A tej egészséges ital, de bizonyos élelmiszerekkel való kombinálása negatív következményekkel járhat. Ha ezt figyelmen kívül hagyja, bizonyos egészségügyi problémákkal szembesülhet. Például ödéma léphet fel. Fennáll a veszélye annak is, hogy egy fontos nyomelem, például a kalcium nem szívódik fel megfelelően. Tehát mely élelmiszerekkel egyszerűen nem kompatibilis a tej?
Tea és kávé
A legtöbben szeretik tejjel ízesíteni a teát vagy a kávét.
Ez nagyon finom. Ráadásul a tejjel ízesített teát vagy kávét elég gyakran választják reggelire.
Ezt a kombinációt azonban kerülni kell. Ezek az italok ugyanis koffeint tartalmaznak.
Ez a vegyület a tejben található kalcium nem megfelelő felszívódásához vezethet.
Narancs és citrom
Ne igyunk tejet citrusfélék fogyasztása után, mivel ez gyomor-bélrendszeri zavarokat okozhat.
Sós ételek
A sós ételeket néha tejjel fogyasztjuk: a tej ugyanis segít megszabadulni a szájban maradt kellemetlen utóíztől.
Ezt azonban nem szabad megtenni, mivel a kombináció folyadékvisszatartáshoz vezet a szervezetben.
A só és a tej kombinációja duzzanatot okozhat.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.