Fogadja meg ezt a módszert az eper megfelelő mosásához, és kerülje el, hogy olyan gyümölcsöt fogyasszon, amely kellemetlen meglepetéseket rejtegethet. Ne essen abba a hibába, hogy egyszerűen csak hideg vízben öblíti le, megfelelően fertőtleníteni kell.
A tavasz az az évszak, amelyre mindannyian vártunk, hiszen ez az az időszak, amikor a természet újra ébred, lágy levegőt, virágzó fákat és új illatokat hoz.
Az egyik legnépszerűbb tavaszi gyümölcs az eper, amelyet önmagában is fogyaszthatunk. Mielőtt azonban élvezhetné, tudnia kell, hogyan kell megfelelően megmosni?
Miként kell eljárni?
Az eper az egyik legveszélyesebb gyümölcs az egészségre, és megfelelően meg kell mosni, nem pedig egyszerűen folyó víz alatt leöblíteni. Az eper folyóvíz alatti öblítése nem szabadítja meg a baktériumoktól és a növényvédő szerektől, viszont megváltoztathatja az ízét.
Így kell helyesen megmosni az epret:
Öntsön meleg vizet egy edénybe;
Tegye bele az epret;
Óvatosan simítsa végig az ujjait a gyümölcsön;
Szárítsa meg papírtörlővel vagy száraz ruhával.