Háztartás, Recept, Tippek

Tudod, miért jó ötlet almát adni a húsleveshez?

Mindannyian kicsit másképp készítjük a húslevest. Az ízének titka az összetevők megfelelő összetételében rejlik. Ha egy almát ad a leveshez, jelentősen javíthat az ízén. Elmondjuk, miért érdemes kipróbálni. A jóízű húsleves sok kezdő és tapasztalt konyhaművész álma.

Ha szokatlan összetevőket adunk a húsleveshez, jelentősen javíthatunk az ízén.

Az egyik ilyen összetevő egy népszerű gyümölcs, az alma.

Emlékszem, hogy dédnagyanyám almát tett a levesébe, és a húsleves, amit vasárnaponként főzött, fantasztikus ízű volt.

Ha egy kis almát adunk a leveshez vagy a húsleveshez, kellemes édességet kölcsönöz az ételnek.

Ez a közönséges gyümölcs igazán feldobja a csirkealaplé ízét.

Az alma nemcsak csirkéhez, hanem libához vagy kacsához is jól illik.

Enyhén édes utóízt is ad.

Az almát a többi zöldséggel együtt adjuk a húsleveshez: az almának lesz ideje megpuhulni és kiadni a legjobb anyagokat.

Az almát egyszerűen meg kell mosni és hozzáadni a húsleveshez.

Ha nem hámozzuk meg az almát, biztosak lehetünk benne, hogy a főzés során nem fog szétesni.

Mit ajánlott még hozzáadni a húsleveshez?

Ha az alma mellé egy darab gyömbért is adunk, a húsleves kicsit fűszeresebb lesz.

Kipróbálhat egy másik szokatlan hozzávalót is.

A szakácsok azt javasolják, hogy a csirkehúsleveshez adjunk egy tojásfehérjét.

Először a tojásfehérjét adjuk a forrásban lévő húsleveshez.

Néhány perc elteltével szűrjük le a levest egy szitával, hogy a tetején összegyűjtsük a fehérjét. A húsleves alul tiszta marad.

A fehérje a felesleges zsírt is fel fogja gyűjteni.

A tojásfehérje a húsleves sótartalmát is kedvezően befolyásolhatja.

A tojásfehérje megköti a sót, így akkor is használhatjuk, ha véletlenül túlsózzuk a húslevest.

Ez segít megmenteni a húsleves ízét.

Hogyan készítsünk tiszta húslevest?

Először is a húst két lépésben kell megfőzni. Először is, fedjük le a húst hideg vízzel, és főzzük 20 percig.

Ez idő után öntsük le a vizet, öblítsük le a húst, és töltsük fel újra tiszta vízzel.

Ne feledkezzünk meg a hosszú és lassú főzési módszerről sem. A húsleves nem bugyoghat hevesen, különben zavaros lesz.

Az edényt ne fedjük le, és a hőfok legyen alacsony.

A hagymát is ajánlatos a főzés elején héjában hozzáadni. Ez kellemes aromát és szép sárga színt ad a húslevesnek. Emellett segít megőrizni a húsleves tisztaságát.

Még több tipp

Mindig hideg vizet tegyen a lábasba, és csak ezután tegye bele a húst (függetlenül attól, hogy milyen húst használ).

Fontos megjegyezni, hogy a fűszereket a hússal együtt kell hozzáadni – egész fekete bors (vagy szegfűbors) és babérlevél.

Ez még nem minden!

Nagymama tippje: „A leves nem lesz zavaros, ha főzés közben nem keverjük meg”. Ha zavarosnak tűnik, tegyük félre a levest, hűtsük le, és adjunk hozzá két tojásfehérjét habverővel felverve.

A húsleves nem lesz vizes, ha a sót közvetlenül a főzés vége előtt adjuk hozzá.

A só ugyanis főzés közben elpárolog, ami arra kényszerít minket, hogy egyre több sót adjunk hozzá.

Ha a húsleves túl sósnak tűnik, öntsünk még vizet a fazékba, és forraljuk tovább.

Ha nagyanyáink túlsózták a húslevest, akkor egy egész burgonyát tettek a levesbe, és villával pépesítették. Az így előkészített burgonya magába szívta a felesleges sót.

Ha a húsleves főzés közben zavarossá válik, többféleképpen is tisztává tehetjük.

Néha elég, ha egy kevés hideg vizet adunk a húsleveshez, és lassan felforraljuk.

Egyébként a húsleveshez adott, enyhén felvert tojásfehérje is segít.

Öt perc elteltével szűrjük át egy ruhán vagy egy sűrű szitán.

A tojáshéj is segíthet, ha a húsleveshez adjuk, és tálalás előtt leszűrjük.

A burgonya egy kis csoda, nemcsak a sótól, hanem a zavarosságtól is megtisztítja a húslevest.

Egyszerűen adjunk 2-3 burgonyát a leveses fazékhoz.

Ne felejtsük el! Soha ne dobjuk ki a gyökérzöldségek héját.

Közvetlenül a főzés vége előtt kössük össze egy cérnával, és tegyük a fazékba. Végül egyszerűen vegye ki , és dobja ki a biohulladékba.

Ha azt szeretné, hogy a húslevesének olyan íze legyen, mint egy puccos étteremben, készítsen húslevest sült csontokból

Tegyük a csontokat egy sütőtálba, adjunk hozzá hagymát és fokhagymát.

Locsoljuk meg olívaolajjal, adjunk hozzá egy kis sót és borsot. Süssük 180 fokon körülbelül 30 percig. Tegyünk mindent egy nagy fazékba. Fedjük le hideg vízzel, és forraljuk fel.

Ne használjunk mesterséges ízesítőket, levesízesítőt vagy bolti húsleveskockát. Ezek teljesen feleslegesek, és elronthatják a húsleves ízét. A hús, a zöldségek, a fűszerek és a türelem garantálják az igazán jó eredményt.

A húslevest kétszer is átszűrheti. Először egy durva szitán, majd egy finomabb szitán vagy gézen keresztül.

A húsleveshez többféle zöldséget is használhat. Például a káposzta, a petrezselyem, a zellergyökér stb. tökéletesen megfelel. Ne féljen kísérletezni: adhat hozzá gyömbért, chilit vagy koriandert is.