Az új háztartási tisztítószerek kipróbálása sosem válik unalmassá. Egyes élelmiszerek nagyszerű tisztítószerek. Érdemes hozzájuk nyúlni, különösen ott, ahol ételt készítünk.
Háztartási tisztítószerek
A konyha takarítása hatalmas kihívást jelenthet, különösen bizonyos, nevezzük úgy, hogy főzési stílusok esetén. Vannak szakácsok és séfek, akiknek a konyhai tevékenysége után minden ragyog. Vannak azonban olyanok is, akik armageddont hagynak maguk után.
Az olyan helyek, mint a tűzhely különösen szenvednek. Az égő környékén minden folt egy idő után égett lerakódássá válik. Mindeközben az élelmiszerekkel érintkező felületek tisztítása a boltban kapható tisztítószerekkel bizonyos egészségügyi kockázatot jelenthet.
A konyha tisztítása ecettel
Egy egyszerű ecetes folyadékot a konyhai felületek tisztítására a konyhában mindig érdemes kéznél tartani. Úgy készül, hogy fél pohár ételecetet összekeverünk egy pohár vízzel. Egy ilyen folyadék szórófejes flakonba öntve eltávolítja a zsíros foltokat, megöli a baktériumokat és feloldja az égésnyomokat.
A minden nap letörölt tűzhely hibátlanul csillogni fog. De mit tegyünk a makacs foltokkal?
Mosogatószer és ecet
Az ecet nagyon hatékony lesz, ha a zsíros és beégett foltok feloldásáról van szó. Csak hagyni kell hatni. Ehhez pedig adj egy kis mosogatószert a készítménybe.
A mosogatószer egy speciális sűrítővel kombinált felületaktív anyag. Ez növeli a folyadék sűrűségét, így jobban tapad a felülethez. Így segít feloldani a zsírt, de mindenekelőtt megnöveli a folyadék és a folt érintkezési idejét.
Adjunk tehát egy adagot a folyadékból az ecetes keverékhez. Öntsük a foltra, és hagyjuk hatni néhány percig. Ezután töröljük át a felületet, súrolás nélkül, hogy ne karcoljuk meg.