Háztartás, Tippek

10 nagyon hasznos módja a kávézacc felhasználásának

Minden alkalommal, amikor kávét iszunk, mindannyian kidobjuk a kávézaccot. De kevesen tudják, hogy a kávézacc nagyon hasznos és többfunkciós eszköz.

A száraz kávézaccot használhatjuk cellulitisz elleni kezelésre, szappanpótlónak … és ez még nem minden!

Ismerje meg ezeket a módokat – és az élete örökre megváltozik!

1) Cellulitis elleni termékek

A koffein számos cellulitiszellenes termék fontos része… Keverje össze a szilárd anyagot olíva- vagy kókuszolajjal, és dörzsölje be a bőrbe az érintett területeken. Észre sem fogja venni, milyen gyorsan eltűnik a narancsbőr!

2) Kezelések a szem alatti táskák ellen

Keverjen össze némi kávézaccot egy kevés olívaolajjal, majd ezt a keveréket masszírozza a szemek alá, hogy eltüntesse a fáradtság vagy az alváshiány jeleit.

3) Szappanpótló

Elfelejtette, hogy nem maradt otthon szappan, és nincs energiája elmenni a boltba? Ne aggódjon, a kávézacc remek helyettesítő, amely ugyanolyan jól tisztítja a bőrét, mint a bolti kozmetikumok. Még saját szappanrudakat is készíthet!

4) Szabaduljon meg a kellemetlen szagoktól

Ha kellemetlen szag árad a hűtőből vagy a szemetesből, csak tegyen száraz kávézaccot egy darab papírra, és hagyja ott néhány napig. Meg fog lepődni az eredményen!

5) Hajmentés

A kávézacc feltölti a hajat tápanyagokkal, és új életet lehel bele. Ha a haja gyenge és hajlamos a kihullásra, mosás előtt kenje a fejére a kávézaccot.

6) Természetes tisztítószer

A kávézacc lágy, csiszoló textúrája tökéletes természetes tisztítószer. Tisztává változtatja a serpenyőket, edényeket és a különböző felületeket otthonában!

7) Grilltisztító

Egész héten piknikre készül, és a grill piszkosnak és ragacsosnak tűnik? Van egy egyszerű megoldás! Tegyen egy kis kávézaccot egy szivacsra, és dörzsölje át a grillt. Mindössze 5 perc alatt újra ragyogni fog!

8) Bolha elleni teendők

A legjobb természetes módszer arra, hogy elűzze a bolhákat kedvence szőréből, ha kávézaccot dörzsöl bele. Ugyanez a módszer akkor is működik, ha a bolhák már megtámadták a kutyáját.

9) Kártevő elleni termék

Ha hangyák vannak otthonában, egyszerűen szórjon kávézaccot azokra a területekre, ahol észrevette őket. Nem fognak visszajönni.

10) Trágya a növények számára

Ha természetes és olcsó műtrágyára vágyik, a kávézacc pont erre a célra való! Tartalmazza a növények megfelelő növekedéséhez szükséges tápanyagokat.

11) Csigák elleni termék

Szeretné száműzni a csigákat a kertjéből? Használjon kávézaccot – szórjon egy keveset a zaccból a növényei köré, és a csigák kényelmesebb helyet találnak majd maguknak. Például a szomszédok kertjét. 🙂

12) Ijessze el a macskákat

Ha megunta, hogy a macskák állandóan a bútorokat koptatják, a kávé a legjobb megoldás. Szórjon egy keveset az érintett tárgy köré, és a macskák távol maradnak, mert utálják a kávé szagát.

13) Szúnyog- és egyéb rovarriasztó szerek

A bosszantó szúnyogok, méhek és más rovarok elriasztásához dörzsölje be testének egy felületét kávézaccal. Ez segít megszabadulni ettől a kellemetlenségtől.