Háztartás

12 VÉGZETES MOSÁSI HIBA. A 10-es SZÁMÚRA SOSEM GONDOLTAM VOLNA!

Nem minden háziasszony ismeri a mosás sajátosságait. Meg fog lepődni, de nem elég, ha csak mosóport öntünk az adagolóba, és megnyomjuk a gombot. Ma azt javasoljuk, hogy jegyezzen meg 12 szabályt, amelyek segítségével nem követhet el végzetes hibákat mosás közben!

1) Ne felejtsd el kitakarítani a mosógépet. Öblítse ki a mosóporos tartályt, mosás után nyissa ki az ajtót, hogy ne alakuljon ki benne áporodott szag, törölje le az ajtót. A gép alján van egy cérnaszűrő, ezt is 3 havonta egyszer ki kell tisztítani. Van egy olyan szabály is, hogy évente egyszer egy üres gépet fél liter ecettel meleg ciklusban futtassuk le! Ez segít megtisztítani a gép fűtőszálait.

2) Ne mosson túl sok ruhát egyszerre. Attól, hogy sok szennyes belefér a gépbe, még egyáltalán nem biztos, hogy jót tesz neki. A csapágyak meghibásodhatnak a túlterheléstől.

3) Ne használjon öblítőszert törölközőmosás közben. Kiderült, hogy az öblítőszerek csökkentik a szennyes nedvességfelvevő képességét, így a törölközőknek nem lesz jó nedvszívó hatása.

4) Iktasson be egy külön mosóhálót a zokniknak, hogy ne vesszenek el a többi szennyes között.

5) A párnákat és a takarókat kétszer mossa ki. Igen, először mosóporral, másodszor pedig mosópor nélkül. A pehely és a toll jól magába szívja a szagokat.

6) Ne mossa ki a gépben a fürdőruháit! Fürdőruhák, trikók, harisnyanadrágok… Minden spandexből és elasztánból készült ruha nyúlik a mosógépben. Mindet kézzel, hideg vízben kell mosni.

7) Ne használjon túl sok fehérítőt. Valójában ki használ manapság fehérítőt? Tartogassa különleges alkalmakra, amikor nem tudja, hogyan bánjon a foltokkal. A klór tönkreteszi az anyagot!

8) Gombolja ki a gombokat, különben azt kockáztatja, hogy elvesznek. Mosás közben hajlamosak lejönni.

9) Húzza fel a nadrág cipzárját! Ha nem teszi, azt kockáztatja, hogy a cipzár fogaival megkarcolja a többi ruhadarabot.

10) Ne használjon túl sok mosóport. A túl sok mosópor sok habot képez, amely leülepszik a ruháira, és újra koszossá teszi őket.

11) Ne dörzsölje a foltokat. Ellenkező esetben lyukat csinál! Ha folteltávolítót használt, fogjon egy fehér pamutkendőt, és csak óvatosan dörzsölje át.

12) Válogasson rendesen! Ezt minden háziasszony tudja. Először is, ne mossuk együtt a színes és fehér ruhákat. Másodszor, a gyapjú és más szövetek. A törölközőket sem szabad együtt mosni a szintetikus anyagokkal. A gyapjúszöveteket legjobb külön mosni.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.