Kert, Növény, Tippek

2 alacsony költségvetésű műtrágya recept a petúniákhoz. Egész nyáron őrülten virágozni fognak

A petúnia egy kifejezetten dekoratív növény, amelynek virágai pompásak. Kiválóan díszítik az erkélyt vagy a teraszt. Ahhoz, hogy dúsan virágozzanak, egy kis tápoldatozásra van szükségük. Nézze meg, hogyan készíthet természetes trágyát a petúniák számára.

A petúniák szeretik a műtrágyát. Ezeket nyugodtan elkészítheti saját maga. A műtrágyának köszönhetően a növénynek buja virágai lesznek, amelyek mindenkit gyönyörködtetnek. A természetes műtrágyákat hetente 1-2 alkalommal kell alkalmazni. Ha a cserepek nyílt területen vannak, fontolja meg a gyakoribb trágyázást, mivel az eső kimossa a tápanyagokat.

Banánhéj főzet

Ez a különlegesség egy adag káliumot, foszfort és más jó tápanyagokat juttat a talajba.

Első módszer

Először is vágjon kockákra egy banánhéjat, és tegye egy befőttesüvegbe. Öntsön rá forró vizet. Fedje le az üveget, és tegye félre 24 órára. Az idő letelte után már öntözheti is a petúniáját.

Második módszer

Van egy második szabadalom is a banánhéj felhasználására. Először is szárítsa meg jól, majd őrölje meg. Az így kapott porral szórja meg a cserépben lévő talaj felső rétegét.

Őrölt kávézacc trágya

A petúniák szeretik az enyhén savanyú talajt (lehet semleges pH-jú is). Ezért a kávézacc jól fog működni trágyaként. Nitrogénnel, káliummal és magnéziummal gazdagítja a talajt.

Öntse a kávézaccot a már desztillált és forralt vízre. Keverje össze az egészet, és kezdje el öntözni a petúniát. Meg is száríthatja, és egyszerűen összekeverheti a cserépben lévő talaj felső rétegével.

A petúnia termesztési szükségletei

Látnia kell, hogy a petúnia szereti a napos helyeket. Nem tűri a huzatot, az erős esőt és a szelet. És még a rövid távú szárazságot is nagyon rosszul tűrik. Ehelyett szeretik a termékeny és áteresztő talajt és a műtrágyát.

A petúniát 2-3 naponta kell öntözni. A forró nyáron azonban akár naponta kétszer is: kora reggel és este. Arra is ügyeljünk, hogy a víz ne álljon a cserepekben, mert ettől a gyökerek rothadásnak indulhatnak.