Háztartás, Recept, Tippek

4 hiba, amit el kell kerülni a tésztafőzésnél: figyelmeztetünk!

Íme a 4 hiba, amit a tésztafőzés során mindenképpen el kell kerülnie, és amiről feltétlenül tudnia kell. Ha a családja nagy rajongója a tésztaételeknek, akkor ne hagyja ki ezt a cikket.

4 hiba, amit tésztafőzéskor el kell kerülni

Egy finom recept elkészítésekor az egyik alapvető hozzávaló a tészta. A tésztát mindenki szereti, és az előnye abban rejlik, hogy nagyon sokféleképpen elkészíthető, hogy minden ízlést kielégítsen.

Az egyetlen hátránya, hogy az eredmény nem feltétlenül felel meg az elvárásoknak. Sőt, könnyen előfordulhat, hogy a végén olyan tésztát kap, ami összeragad, ami nem igazán kellemes.

Mik a fontos tudnivalók?

Az első dolog, amit el kell kerülni, hogy különböző formájú tésztákat keverjünk össze. Minden modellnek megvan a maga speciális főzési ideje. Ezután ne feledje, hogy 100 g tésztához mindig 1 liter vízre van szüksége. Ez biztosítja a tökéletes főzést.

A harmadik hiba, amit nem szabad elkövetni, hogy a tésztát folyó víz alatt öblítjük le. Ez különösen akkor fordul elő, ha tésztasalátát tálalunk. Kerüljük a kapkodást, és hagyjunk időt a tésztának, hogy magától kihűljön.

Főzés közben ne fedjük le a serpenyőt. Csak kísérleteznie kell, hogy megértse, miért. Végül pedig főzés közben kerüljük az olaj hozzáadását, különösen a tojásos tészták esetében.