Egészség

5 módszer, hogy megszabadulj a bütyöktől sebész nélkül …Nem hiszem el, de utánanézek!

A bütyök sok nőnek okoz szenvedést. Fájdalom járás közben, kellemetlen érzés cipő viselésekor, csúnya megjelenés, a lábujjak deformálódása – a növekvő dudor kellemetlen.
A nagylábujj bütyök (a lábujj valgus deformitása) okai sokfélék: túl szűk cipő, nem megfelelő táplálkozás, öröklődés, lúdtalp, reuma. Rendszerint az ortopédusok korrekciós betéteket írnak fel a lábfej dudorának eltüntetésére, amelyek állandó és hosszú távú viselést, elhanyagolt esetekben pedig műtétet igényelnek.

A népi gyógyászatnak megvan a maga véleménye ennek a bosszantó problémának a megoldásáról.

1) Először is meg kell tisztítani a szervezetet a felesleges sótól. Este öntsünk 1 evőkanálnyi zúzott babérlevelet 300 ml vízbe, forraljuk fel, és főzzük 5 percig. Öntse a főzetet egy termoszba, és hagyja, hogy reggelre átjárja. Reggel szűrje le, és napközben igyon belőle egy keveset (ne igya meg az egészet egyszerre). Minden este készítsen friss italt, igya a főzetet 3 napig, majd egy hét múlva ismételje meg a kúrát.

2) Áztassunk 5 nagy babérlevelet 100 ml vodkában, és hagyjuk állni egy hétig, időnként felrázva. Áztassa a lábát forró vízben és szódabikarbónában (3 liter vízre 1 evőkanál szódabikarbóna), és éjszakánként a babérleveles infúzióba áztatott gézzel kenje be a csontot. Az ágyban viseljen zoknit.

3) Törjön össze 5 aszpirin tablettát, és oldja fel 10 ml jódban. Ne csak a lábát kenje be vele, hanem a lábfejét is. Használhatja az összes problémás ízületre is: térdre, könyökre, bokára.

4) A jódháló szintén kiváló gyógyír a fájdalomra és a gyulladásra. Lefekvés előtt 30 napig húzza fel, miután gőzölte a lábát.

5) A jód és a citromlé 1 : 1 arányú keverésével pedig a növekvő bütyök gyógymódja mellett a sarokgyulladás (plantar fasciitis) gyógymódját is megkapja!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.