Egészség

6 étel, ami segít a memóriavesztés ellen!

Az étrend és annak a memóriával való kapcsolata nem redukálható egzakt tudományra, de nem titok, hogy amit a szervezetedbe tesz, az meghatározza, hogyan működik. Minden egyes élelmiszer saját vitaminokat, tápanyagokat és kémiai vegyületeket tartalmaz, amelyek nagyon különböző módon segítik a test és az agy fejlődését. Ahhoz, hogy az agy aktív maradjon, fontos, hogy stimuláljuk a különböző részeit. Az agy számára egészséges élelmiszerekről fogunk ma beszélni!

Ezek az élelmiszerek segítenek a memóriavesztés elleni küzdelemben

Kerri-Ann Jennings táplálkozási szakértő és egészségügyi író szerint 6 olyan étel és ital szerepel a listán, amelyek segíthetnek a memóriavesztés ellen.

Zsíros halak

A halak gazdagok omega-3 zsírsavakban, amelyeket összefüggésbe hoztak a… jobb érrendszeri egészséggel. Az omega-3 zsírsavak elősegítik a tanuláshoz és a memóriához szükséges agy- és idegsejtek képződését. Az olyan halak, mint a lazac, a pisztráng és a szardínia segítenek helyreállítani az agy 60%-át, amely zsírokból áll.

Kávé

Sokan találgatnak a kávéról és annak előnyeiről, de az biztos, hogy pozitív hatással lehet a memóriára. A kávéban lévő koffein a sok antioxidáns mellett növeli az éberséget, javítja a hangulatot és fokozza a koncentrációt. Igyon kávét, és tegye egészségessé az agyát!

Diófélék

A diófélék fogyasztása javíthatja a szív egészségét, ami viszont javítja az agy egészségét. A diófélék számos tápanyagot, antioxidánst és E-vitamint tartalmaznak, amelyek javítják a szervezet működését.

A diófélékkel, gyümölcsökkel, zöldségekkel és teljes kiőrlésű gabonából készült termékekkel kombinálva javítják az erek egészségét, és csökkentik a memóriát károsító és az egészséget veszélyeztető stroke kockázatát.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé és a kakaópor antioxidánsokban, koffeinben és flavonoidokban gazdag. A flavonoidok a növényi vegyületek egy csoportja, amelyek az agy tanulással és memóriával kapcsolatos területein gyűlnek össze. Ha több, lehetőleg nem magas cukortartalmú étcsokoládét fogyaszt, sikerrel veheti fel a harcot a memóriavesztés ellen.

Tojás

A tojás jó B6- és B12-vitamin-, valamint folsav- és kolinforrást biztosít a szervezetének és az agyának. Egyes források azonban nem javasolják napi 4 tojásnál több fogyasztását.

Zöld tea

A kávéhoz hasonlóan a zöld teában lévő koffein növeli az éberséget, a teljesítményt, a memóriát és a koncentrációt. Emellett a zöld tea tele van L-teaninnal, egy aminosavval, amely segít ellazulni anélkül, hogy fáradtságot éreznénk.

Ahogyan vannak olyan élelmiszerek, amelyek segítenek megelőzni a memóriavesztést, úgy sok olyan is van, amely valójában memóriavesztést és memóriazavart okozhat.

Feldolgozott sajt: egy olyan termék, mint a feldolgozott sajt, különböző formáiban olyan fehérjéket halmozhat fel a szervezetben, amelyek az Alzheimer-kórral hozhatók összefüggésbe. Ez egy nagyon káros termék, amelyet jobb, ha teljesen elkerülünk.

Feldolgozott húsok: a pácolt húsok, mint a szalonna, a pulyka és a bolti sonka nitrózaminokat tartalmaznak, amelyek hatására a máj olyan zsírokat termel, amelyek mérgezőek az agy számára.

Fehér ételek: bizonyos ételek, beleértve a tésztát, a süteményeket, a fehér cukrot, a fehér rizst és a fehér kenyeret, az inzulintermelés megugrását okozzák, és méreganyagokat küldenek az agyba.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.