Egészség

Testünk védelme. A lúgos víz megelőzi a rákot, a gyulladást, a fájdalmat, a cukorbetegséget és még sok mást. Íme, hogyan készítsük el és fogyasszuk el

Fedezze fel a lúgos víz rendszeres fogyasztásának fontosságát!

A lúgos víznek számos előnye van, hogy megvédje szervezetünket számos betegségtől.

A savasságot és a lúgosságot a pH-érték alapján mérik. A tiszta esővíz pH-értéke 7, és semlegesnek számít. Minden 7 alatti pH-érték savasnak, a 7 feletti értékek pedig lúgosnak számítanak.

Amikor azonban az emberi test pH-értékéről van szó, nem beszélhetünk az egész test pH-értékéről. Az emberi bőr pH-ja például körülbelül 5,5 (enyhén savas).

Ezzel szemben a nyál pH-ja 6,5 és 7,4 között mozog. Az emésztőrendszer pH-ja 1,5 és 7,0 között van, az emésztés szakaszától függően.

Egészséges állapotban a vér pH-értéke 7,35 és 7,45 között mozog (enyhén lúgos). Szervezetünk elsősorban a vesén és a tüdőn keresztül tartja fenn az egyensúlyt. A krónikus egyensúlyhiány azonban csökkenti szervezetünk egészségét és immunitását.

Testünk főleg vízre épül, és a pH befolyásolja egészségünket és végül bármilyen betegség kialakulását.

És az is, ha a szervezet túl savas, ami a tipikus modern étrendünk eredménye, amely főként feldolgozott élelmiszerekből áll, beleértve a sót, a cukrot, a koffeint és az alkoholt.

A túl savas környezet a szervezetben bizonyos jeleket mutat, mint például fáradtság, fejfájás , gyomorfájás, ízületi fájdalom és gyenge immunrendszer. Ennek eredményeként nem érezzük jól magunkat, nincs semmihez kedvünk és állandóan légúti megbetegedésekkel küzdünk.

Ha a környezet a testünkben túl savas vagy lúgos lesz, egészséges sejtjeink mérgezővé válhatnak, lebomlanak és végül elpusztulnak. Ez a pH-egyensúlyhiány a testszövetek korrózióját okozza.

A rákos sejtek nem tudnak lúgos vízben élni. Rendszerünk könnyen felszívja a lúgos vizet, és tovább hidratálja a testet, ami jobb általános egészséget és jólétet eredményez.

Ne feledje, az agya 90%-ban víz, védje meg azt, valamint a teste többi részét a rákos megbetegedéstől.

A krónikusan savas test pH-ja hajlamos olyan degeneratív betegségek kialakulására, mint: elhízás, cukorbetegség, gyomor- és nyombélfekély, ízületi gyulladás, sérv és szív- és érrendszeri problémák.

Ezért a gyógyító stratégia a szervezet lúgosítása.

A minden gyümölcsben megtalálható citromsav fontos szerepet játszik a lúgosítás folyamatában. A citromsav ugyanis vízzel és szén-dioxiddal bomlik le. Ennek eredményeként bejut a véráramba, és összekeveredik más lúgos anyagokkal, például kalciummal, magnéziummal, káliummal és nátriummal. Ez karbonátok képződéséhez vezet, amelyek nagyon lúgosak.

A himalájai só szintén fontos szerepet játszik a szervezet lúgos egyensúlyában. És eltávolítja a nehézfémeket is, mint a higany, ólom, arzén, amalgám és a mészlerakódások.

Összetevők:

2 liter tiszta, szűrt víz
1 citrom, szeletekre vágva
1 teáskanál himalájai só

Töltse meg az üveget vízzel, és adja hozzá a citromszeleteket (csak a szeleteket, ne a levét).
Ezután adjunk hozzá egy teáskanál himalájai sót, és fedjük le. Hagyja ázni egy éjszakán át (8-12 órán át) szobahőmérsékleten.
Amikor felkel, igyon meg 2 pohárral étkezés vagy bármilyen más ital előtt. A poharak között tartson legalább 15 perc szünetet.

Ennek eredményeképpen eléri a szervezetében az ideális lúgos egyensúlyt.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.