Recept, Tippek

A szárított újhagyma a kedvenc téli fűszerezésem, próbáld meg te is elkészíteni

A újhagyma számos étel ízét remekül feldobja. Hogy télen ne kelljen vásárolni, amikor elég drága, készítse el előre. A szárított újhagyma remek fűszerezés, amely egész télen jól eltartható.

Öblítsük le és szárítsuk meg alaposan az újhagymát. A felaprított hagymát tegyük át egy sütőpapírral borított tepsibe, és küldjük be az 50 fokra előmelegített sütőbe 2,5-3 órára. Egy kisebb mennyiségű hagymát 700 watton 5-7 percig mikróban is meg lehet melegíteni.

A szárított hagymát turmixgépben addig apríthatjuk, amíg hagymaport nem kapunk. Kézzel is ledarálhatjuk, hogy durva hagymát kapjunk.

Az őrölt hagymához ajánlott sót adni, ez szükséges ahhoz, hogy a por ne csomósodjon, morzsalékos maradjon, és tovább eltartható legyen.

Az elkészített hagymát tegyük át kényelmesen méretes üvegekbe, és használjuk fel az első és második fogás elkészítéséhez. A finomra őrölt hagyma természetes színezőanyagként használható a tésztákhoz, ami nagyon szép színt ad a pékáruknak.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.