Egészség, Szépség

6 fontos tény a köröm egészségéről, amiről a manikűrösök hallgatnak

A körömszalonok száma napról napra nő. Hamarosan sokkal több lesz belőlük, mint büfékből vagy kávézókból! Sok nő el sem tudja képzelni az életét manikűr nélkül, de hogyan lehet ebből a hatalmas dilettáns választékból igazán jó mestert találni? Elmondjuk, milyen szolgáltatásokat nem szabad nyújtaniuk a szakembereknek, és megosztjuk a körömegészségügy egy kis titkát.

1) Nem kell eltávolítani a körömágybőrt

A legtöbb úgynevezett mester a kiegészítő szolgáltatások nyújtásán akar pénzt keresni. A körömágybőr eltávolítása például káros a körmökre nézve. A körömágybőrre azért van szükség, hogy megvédje a körmöt a baktériumoktól és a fertőzésektől. Ezért jobb, ha a laza bőr és a kiszáradt körömágybőr egy részének eltávolítását kéri, de ne szabaduljon meg tőle teljesen, hogy ne sérüljön a körme!

2) Ne használjon olyan eszközöket, amelyek nincsenek sterilizálva

Bár a legtöbb mester jól fertőtleníti az eszközeit, vannak olyanok, akik csak úgy tesznek, mintha vigyáznának a készletükre. A higiéniátlan környezet elkerülése érdekében figyeljünk az ilyen tényezőkre: mos-e kezet a mester két ügyfél között, van-e a szakembernek engedélye, bizonyítványa, van-e eszköze a szerszámok fertőtlenítésére.

Ha gyakran jár szalonba, vásároljon saját, személyes szerszámokat, így sokkal biztonságosabb lesz!

3) Nem szabad elfedni a problémát

Sok mester nem megoldani akarja a problémát, hanem elfedni. Így sok idősebb nő ahelyett, hogy kezelné a körmét, inkább műkörmöt alkalmaz, és elrejti a problémát. Az ilyen köröm, bár szép, de a valódi köröm nagyon rossz, igazi orvos segítségére és kezelésére van szüksége!

4) Nem szabad hanyagul eltávolítani a körömlakkot a körmökről

Sok mester hanyagul távolítja el a körömről a korábbi lakkot. Emiatt a körmök kiszáradnak és törékennyé válnak. Ennek megelőzésére a jó mesterek speciális termékeket alkalmaznak a körömlemezek hidratálására.

5) A bőrkeményedéseket nem szabad szakszerűtlenül eltávolítani

Vannak olyan ügyfelek, akik a mesterüktől követelik a bőrkeményedés eltávolítását. Sok szakember nem bánja a pénzkeresés lehetőségét, és foglalkozik a bőrkeményedések eltávolításával. De speciális szaktudás nélkül ezt nem szabad csinálni!

Ha egy körömszalon alkalmazottja nem hajlandó orvosi igazolást felmutatni, akkor tudnia kell, hogy megvan az esélye annak, hogy sokkal rosszabb fertőzést szerezzen magának, ha egy hozzá nem értő mester távolítja el a problémát. Ne legyen lusta, és menjen kórházba ezért az eljárásért.

6) Nem szabad kezelni a benőtt körmöt

A benőtt köröm szintén olyan probléma, amit nem szabad pedikűrös mesternek kezelnie. Ahhoz, hogy megszabaduljon ettől a betegségtől, jobb, ha kórházban keres egy jó szakembert, mintha egy pedikűrmestert kérne fel ilyen munkára, mert lehet, hogy ő beleegyezik, de szakszerűtlenül fogja csinálni, ami esetleg súlyosbító következményekkel járhat.

Ha ismeri ezt a 6 tényt azokról a szolgáltatásokról, amelyeket a pedikűrmesterek nem végezhetnek, akkor felelősségteljesebben tud majd kérdezni a szakembertől, és nem kockáztatja körmei egészségét.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.