Egészség

6 kipróbált és bevált módszer, ha „dugó” van a füledben. Otthon is kezelheted a problémát, könnyedén!

A füldugulásnak számos oka lehet. Okozhatja a túlzott mennyiségű fülzsír, az erős szél, a nyomásváltozás… A tünetek nem túl kellemesek: fájdalom, hallási nehézségek… Szerencsére természetes módon is segíthetünk magunkon.

1) Olívaolaj

Az olívaolaj segít a túlzott fülzsírtermelésen. Mindössze annyit kell tennie, hogy felmelegít (felmelegít) néhány csepp olívaolajat, és a fejét megdöntve a fülébe csepegteti. Tartsa a fejét ebben a helyzetben 10 percig, majd alkalmazza a másik fülén is.

Utóirat: Érdemes egy papírtörlőt vagy konyharuhát a vállára tenni, hogy ne koszolja össze a ruháját.

2) Meleg víz

Ha arcüreggyulladás vagy megfázás miatt dugul el a fülünk, akkor egy forró fürdővel vagy inhalálással segíthetünk magunkon. Egyszerűen tegyünk forró vizet egy tálba, adjunk a vízhez néhány eukaliptuszlevelet vagy mentát, tegyünk egy törölközőt a fejünkre és a vállunkra, és lélegezzünk mélyeket, amíg úgy érezzük, hogy szabadon tudunk lélegezni, és javul a hallásunk.

Egy másik jó és hatékony módszer, ha egy fecskendő segítségével néhány csepp meleg vizet juttatunk a fülünkbe. Ismét fordítsa el a fejét, tartsa ebben a helyzetben 10 percig, majd csinálja meg a másik fülével is.

3) Almaecet

Az ecet mindenféle baktérium ellen harcol, beleértve azokat is, amelyek a hallójáratfertőzésért felelősek. Érdemes 1/4 pohár ecetet (62 ml) összekeverni ugyanennyi alkohollal. A keverékből néhány cseppet kell a fülre cseppenteni. Fektessük magunkat az oldalunkra, egy zsebkendőt a fülhöz szorítva. 10 perc elteltével egyszerűen álljunk fel, rázzuk meg erőteljesen a fejünket, és vegyük le a zsebkendőt.

4) Kamillatea

Ennek elkészítéséhez szükségünk lesz egy fecskendőre, valamint:

  • egy pohár víz (250 ml),
  • egy marék kamillavirág,
  • 1/2 teáskanál olívaolaj (7g).

Dobja a virágokat a forrásban lévő vízbe, főzze 5 percig, majd vegye le a tűzről. Fedjük le az edényt 10 percre, és közben tegyünk egy kis olívaolajat a fülünkbe. 5 perc múlva, amikor a víz elérte a szobahőmérsékletet, öblítse le vele a fülét.

5) Rágógumi

Ez a módszer remekül működik, ha a füle a nyomáskülönbségek miatt eldugult. Ha nem akarsz szenvedni a vonaton vagy repülőn, rágjon rágógumit. Ami érdekes, és jó módszer, hogy ásítozzon.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.