Egészség

8 jel, hogy a szervezete vesekárosodást jelez

A vesék létfontosságú szervek, és közvetlenül a bordák alatt helyezkednek el. Felelősek a tisztításért és méregtelenítésért, naponta 10-150 liter vért szűrnek meg.

Fontosak az összes testi funkció fenntartásához és a vér egészségének megőrzéséhez. Részt vesznek a felesleges folyadékok és salakanyagok eltávolításában a szervezetből.

Szabályozzák az elektrolitszintet, erősen és egészségesen tartják csontjait, részt vesznek a vörösvértestek termelésében és stabilizálják a vérnyomást.

Ha a veséi nem tudják megfelelően ellátni a feladatukat, az egészsége veszélybe kerülhet. Ezért olvassa el figyelmesen az alábbi tüneteket, amelyek vesebetegséggel, vesekárosodással vagy kezdődő veseelégtelenséggel kapcsolatosak:

1) Duzzanat

Amikor a veséi kezdenek leállni, nehezen tudnak megszabadulni a felesleges folyadéktól, ami duzzanatot okozhat az arcán, az ízületeiben és a végtagjaiban.

2) Változások a vizeletürítésben

A változások legnyilvánvalóbb jelei a következők:

  • vizelési nehézség
  • nyomás a vizelés során
  • sötét vizelet, ritkábban és kis mennyiségben történő vizelés.
  • a vizelet halvány színe, gyakori vizelés és nagy mennyiségben történő vizeletürítés.
  • habos vizelet
  • fokozott éjszakai vizelési inger

3) Pattanások az arcon

A szervezetében felhalmozódott salakanyagok vesebetegséggel hozhatók összefüggésbe. Ez kiütéseket és viszketést eredményezhet az arcbőrön.

A sok salakanyag felhalmozódik a vérben, amitől a bőre egészségtelennek, száraznak és irritáltnak tűnik.

A testápolók és krémek vagy más kozmetikai termékek segíthetnek egy kicsit, de nem oldják meg a fő problémát, mivel az belülről ered.

4) Fáradtság

Ha a veséi egészségesek, akkor EPO-t (eritropoetin) termelnek, ami egy olyan hormon, amely több vörösvértestet termel, amelyek az oxigén oda szállításáért felelősek, ahol szükség van rá.

Ha a vörösvértestek mennyisége csökken, fáradtságot fog tapasztalni, és ez kihat az agyára és az izmaira is. Ez is a súlyos vérszegénység jele.

5) Légszomj

Ez egy gyakori probléma, de vesekárosodással is összefüggésbe hozható. Ha a szervezetének nincs elég oxigénje, annak oka a vörösvértestek csökkent termelése, amelyek oxigénnel látják el a szervezetet.

Ezeknek a vérsejteknek a csökkent mennyisége a tüdőben felhalmozódó káros méreganyagokkal jár együtt.

6) Fémíz a szájban

A vérben felhalmozódott salakanyagok befolyásolhatják az ízlelést és rossz leheletet okozhatnak.

A vesekárosodás másik tünete bizonyos ételek ízének megváltozása vagy az étvágytalanság.

7) Fájdalom

A hát felső részén jelentkező fájdalom a vesekárosodás másik jele.

Ezt fertőzések vagy vesekő jelenléte válthatja ki.

8) Koncentrációs problémák és szédülés

Az oxigén nem megfelelő áramlása az agyba egyértelmű jele a súlyos vérszegénységnek, de a vesebetegségnek is. Koncentrációs problémákat, szédülést és memóriazavarokat okoz.

Javasoljuk, hogy több egészséges élelmiszert, antioxidánsokat vagy táplálékkiegészítőket vegyen be az étrendjébe.

Így a veséi ismét megfelelően fognak működni.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.