Háztartás, Tippek

8 természetes légfrissítő. Otthonod pompás illatú lesz, veszélyes vegyi anyagok nélkül

Az illatok mindenhol ott vannak körülöttünk, különösen tavasszal, amikor a legtöbb növény virágzik. Néha csodásak, néha pedig… nem. Mit fog tenni, ha a konyhája sült hal és fokhagyma szagú? Mi a helyzet a fürdőszobával, amelynek semmi köze a rózsa illatához?

Tudományosan bebizonyosodott, hogy a konnektorokba dugott frissítők veszélyesebbek, mint a cigarettázás. Formaldehidet tartalmaznak. Talán mielőtt egy újabb, potenciálisan veszélyes anyagot tartalmazó frissítőt választana, elgondolkodhatna azon, hogy készítsen egy házi légfrissítőt?

Van néhány ötletünk, hogyan készíthet magának természetes légfrissítőket.

Ezek mind természetesek, környezetbarátok és egészségesek. Mindet elkészítheti saját maga. Olcsóak, egyszerűek és hatékonyak. A legtöbb hozzávaló mindig kéznél van.

Aromaterápiás diffúzorok

A természetes illóolajok, amelyek közül soknak antibakteriális, gombaölő és vírusölő tulajdonságai vannak, nemcsak felfrissítik a levegőt, hanem tisztítják is azt. Mindössze annyit kell tennie, hogy felforral egy fazék vizet, és hozzáad néhány csepp illóolajat, például citromot és eukaliptuszt. Az illat betölti majd az egész belső teret.

Kávé

A kávé felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal. Mindegy, hogy csak ledarálja, vagy egyszerűen csak készít magának egy csésze kávét, az illata élénkítő, és elnyeli a többi szagot, még az erőseket is, beleértve a hagymát és a fokhagymát. Tegyen szerte a lakásában néhány csészealjat frissen őrölt kávéval.

A szemetesben lévő kávézacc megállítja, hogy a kellemetlen szag szétterjedjen az egész konyhában.

Potpourri

Készítsen illatos potpourrit. Használjon szárított virágokat, gyógynövényeket és illóolajokat. Mindenkinek megvannak a kedvenc illatai. Hagyjon potpourrit kis zacskókban minden helyiségben, és élvezze a kellemes illatokat.

Friss gyógynövénycsokrok

Gyógynövényillatú lesz a lakása, ha frissen vágott gerániumot, borsmentát, rozmaringot vagy levendulát használ. Készítsen néhány kis csokrot, és tegye őket vázákba. Alternatívaként akassza őket olyan helyekre, ahol a legtöbb időt tölti.

Cserepes növények

Néha már néhány cserepes növény is elég ahhoz, hogy megtisztítsa a levegőt az allergénektől és a szennyeződésektől. Válassza az areka pálmát, a kígyónövényt, a páfrányt vagy a jáde növényt. Ezek megtisztítják a levegőt, és ezt igazán hatékonyan teszik.

Pomander golyók

Mindenki látott már pomander gömböket. Mi is szoktunk karácsony előtt készíteni. Persze ha szereti az illatot, az év bármely szakában készíthet pomander golyókat. Akár a spájzba vagy a szekrénybe is felakaszthatja őket, hogy elriassza a bogarakat. A szegfűszegnek ugyanis számos olyan tulajdonsága van, ami miatt érdemes.

Fűszerek és narancshéj párolása

Ez nem új ötlet. A párolt fűszerek vagy narancshéjak csodálatos aromával töltik meg a házat, és megszüntetik a kellemetlen főzési szagokat. A pára bizonyos fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Használjon fahéjat, szegfűszeget vagy kardamomot.

Borecet

Ez természetes módon fertőtleníti a levegőt. Töltsön egy szórófejes flakonba borecetet és vizet 1:4 arányban, és fújja be vele a levegőt, hogy minden helyiséget felfrissítsen. A konyhában is hagyhat egy kis tálkát egy kis ecettel, hogy az felszívja a kellemetlen szagokat.