Háztartás, Tippek

A 3 összetevőből álló népi gyógymód minden dugulást megtisztít: hogyan készítsük el?

A bolti szereknek van egy természetes alternatívája, ami nem kevésbé hatékony a dugulások kezelésében.

Ha a csatornarendszer dugulásának problémájával szembesül, nem szabad drága, agresszív vegyszerekkel telített tisztítószerekre költenie.

Egy lány a közösségi médiában mesélt egy természetes csatornatisztítási módszerről, amely hétköznapi háztartási termékeket használ.

Amikor a lefolyója szúrós szagot kezd árasztani, az gyakran az ételmaradékok, zsírok és olajok kellemetlen felhalmozódása miatt van, ezért a rendszeres tisztítás elengedhetetlen.

Bár a boltokat elárasztották a lefolyótisztító képességgel büszkélkedő termékek, ezek drágák lehetnek és durva vegyi anyagokat tartalmaznak.

Van azonban egy természetes alternatíva, amely ugyanolyan hatékonyan kezeli a dugulásokat, és könnyen elkészíthető – csak kombináljon két olyan összetevőt, amelyet biztosan megtalál a konyhaszekrényében.

Egyszerűen használjon egy csésze szódabikarbónát és két csésze ecetet. A kettő kombinációja a dugulásokat és a laza részecskéket is képes feloldani – tanácsolta a lány, miközben bemutatta, hogyan önti az egyes anyagokat a mosogatóba. Az okos háziasszony ezután gyorsan letakarta a lyukat egy törölközővel, és pár percig állni hagyta.

Először a lefolyóba egy kis citromot tett, állítása szerint „remekül tisztít, természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és csodálatos illata van”.

További részleteket is elárult, mondván: „A mosogató lefolyójának tisztítása szódabikarbónával és ecettel nagyon hatékony módja a kisebb dugulások megszüntetésének. Az ecet és a szódabikarbóna kombinációja kémiai reakciót vált ki, amely segít feloldani a dugulást. A citrom antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és remekül tisztít, ráadásul elképesztő illatot is ad!”.