Háztartás, Kert, Tippek

A 4 legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a hangyáktól

A hangyák a zöldségeskertben és a kertben nagyon gyakori probléma, megszabadulni tőle nem is olyan egyszerű. Ezek a kis rovarok a meleg évszakban igazi katasztrófát jelenthetnek, mert egy hangyaboly körülbelül 5 millió egyedet számlálhat. Ebben az esetben az ilyen rovarok nemcsak kellemetlenséget okoznak az embereknek a helyszín feldolgozása során, hanem lassítják a növények növekedését és fejlődését, megeszik a virágok bimbóit és szirmait, édes bogyókat és gyümölcsöket, zöldségeket és gyökérnövényeket, ami nagy kárt okozhat.

De egy ilyen probléma leküzdéséhez nem szükséges azonnal a boltba szaladni a speciális eszközökért. Ha a zöldségeskertben lévő hangyáktól való megszabaduláshoz népi gyógymódokkal keresünk megoldást, akkor több olyan eszközt is használhatunk, ami biztosan mindannyiunknál megtalálható otthon.

1) Fahéj

A legtöbb ember kellemesnek találja a fahéj illatát. A hangyák viszont egyszerűen utálják. Ezért, ha a zöldségeskertben a hangyáktól való megszabadulás módját keresi, nem szabad figyelmen kívül hagynia ezt a fűszert. Érdemes ezzel a fűszerrel megszórni nemcsak magát a hangyabolyokat, hanem azokat az utakat is, amelyeken a hangyák közlekednek. Ennek az eszköznek az az előnye, hogy a lakásban és a házban is használható.

2) Fokhagyma

A fokhagyma jó hangyaűző. Fitoncidokat, kénvegyületeket és illóolajokat tartalmaz, amelyek elriasztják a hangyákat. Zúzzuk össze a fokhagymagerezdeket, és a keletkező pépet dörzsöljük a fatörzsekre a földtől körülbelül 30 centiméteres távolságban.

3) Sintepon

Ha van egy régi, sinteponos kabátja, amelyet ki akar dobni, vágja ki belőle a sintepont, és kösse a fatörzsek köré – a hangyák nem lesznek képesek legyőzni egy ilyen akadályt, és felmászni a fára.

4) Banánhéj

Olyan érett banánokat kell vennie, amelyeken már sötét foltok vannak. A hangyák elleni szer elkészítéséhez 500 ml vízre, 10 g bórsavra és banánhéjra van szükség. A savat meleg vízbe kell önteni, és alaposan el kell keverni. Ebbe az oldatba tegye bele a banánhéjakat, és hagyja állni legalább néhány órán át. Amikor a banánhéjak kellőképpen átáztak az oldatban, vegye ki őket, és terítse szét a fák és bokrok alá. Várja meg, amíg elborítják a hangyák és más rovarok, amelyek nem kívánatosak a kertben vagy a zöldségeskertben.