Egészség, Háztartás

A borsmenta gyakorlati felhasználása – egyszerű és hatékony, ahogy szeretjük!

A borsmenta nemcsak az illata miatt népszerű, hanem azért is, mert rengeteg módon felhasználható. Ha néhány cserepet tartunk magunk körül, távol tartja a kártevőket, és kellemes, friss illatot kölcsönöz a háznak. És ha ez még nem lenne elég – könnyen karbantartható!

A borsmentának két népszerű fajtája van – fekete és fehér. A feketének sötétebb levelei és erős illata van, míg a fehérnek világosabb színei és finomabb illata. Bármelyik fajtát is választja, ne feledje, hogy gyakran öntözze őket, és sok napot adjon nekik.

1. Természetes kártevő-elrettentő

A borsmenta remek módja annak, hogy házát kártevőmentesen tartsa, anélkül, hogy durva vegyszereket használna. Mint már említettük – néhány üveg hatékonyan tartja távol a házunkat az egerektől, legyektől és hangyáktól.
Az is jó, ha otthon készenlétben tartjuk a 9:1 arányú víz és borsmentaolaj keverékét, egy szórófejes flakonban. Ha észreveszünk egy útvonalat, amelyen a nemkívánatos vendégek bejutnak a házba, csak fújjuk be oda, és a probléma megoldódik.

2. Bolhák ellen

Tegyen néhány borsmentalevelet egy zacskóba vagy párnába, és helyezze a háziállat alvóhelye mellé.

3. A borsmenta nagyon egészséges!

A borsmentának számos egészségügyi előnye van. Ha fáj a gyomra, próbálja ki a mentateát. Akiknek eldugult az arcüregük, azoknak ajánljuk, hogy próbálják ki az inhalálást néhány levéllel ebből a csodálatos növényből.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.