Egészség

A fogorvos 5 hatékony népi gyógymódot nevez meg fogfájásra

A fogfájás mindig kellemetlenséget okoz és zavarja a normális életet. Azonban nem minden ember veszi a fáradságot, hogy minél hamarabb orvoshoz forduljon, még akkor sem, ha kellemetlen fájdalmat érez.

Vannak azonban olyan esetek, amikor még erre sincs lehetőség. Ilyen esetekben a népi gyógymódok segíthetnek. Ezeket azonban óvatosan kell alkalmazni, mivel némelyikük akár allergiás reakciókat is kiválthat.

A fogorvos részletesebben is elmagyarázza ezeket a módszereket.

Az orvos rámutatott, hogy gyógynövények (zsálya, kakukkfű, menta, körömvirág, melissa stb.) alapján gyógyteákat is lehet készíteni. Az ilyen szerek kiválóan alkalmasak a száj öblítésére minden étkezés után. Csökkentik a gyulladást és a fájdalmat.

Az asztali só, jódozott só vagy tengeri só infúziója is segíthet.

A fájdalmas területeket aloe vera pépével lehet bedörzsölni.

A szegfűszeg alapú gyógymód is megfelelő lehet. A fűszert porrá kell őrölni, kevés vízzel összekeverni, és a fájdalom forrására kell kenni.

A propolisz a legjobb a fog bedörzsölésére vagy a fogkő eltávolítására – jegyzi meg az orvos. Oldjunk fel 20 cseppet egy pohár meleg vízben. A szájat közvetlenül utána ki lehet öblíteni. A fejünket a problémás terület felé kell billenteni.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.