Egészség

A gyomorhurut tüneteinek enyhítése természetes jogorvoslatokkal

Ezeknek az otthoni jogorvoslatoknak a használata nagyszerű lehetőség a gyomorhurut elleni küzdelemre túlzott gyógyszeres kezelés nélkül. Ma összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyeket érdemes a gyakorlatba ültetni.

Zselatin

A zselatin olyan tápanyagokban gazdag élelmiszer, amelyekre szervezetünknek szüksége van. Aminosavai, vitaminjai és ásványi anyagai segítenek a gyomor nyálkahártyájának helyreállításában, a gyulladás megfékezésében.

Egyen egy adag hideg zselatint, ha égő érzést vagy a gyomorhurut bármely más tünetét érzi.

Banán

A rostok és antioxidánsok jelenléte miatt a banán a gyomorhurut okozta emésztési problémák egyik hagyományos gyógymódja.

Ez a lágy étel segít szabályozni a gyomor pH-értékét, csökkentve a gyomorfekélyt és irritációt okozó savfelesleget.

Egyen banánt, vagy adja hozzá turmixokhoz és a reggelihez.

Rizsvíz

A rizsvízben koncentrált rostok hasznosak az emésztési folyamatok támogatásában. Tápanyagai természetes módon nyugtatják a gyomrot, segítve a savak által irritált szövetek regenerálódását.

Főzze a rizst vízben, fűszerek hozzáadása nélkül, és igya meg a folyadékot naponta 2-3 alkalommal.

Korlátozza az irritáló anyagok bevitelét

Számos irritáló étel van, amely súlyosbíthatja a gyomorhurut tüneteit, különösen, ha a betegség fellángolásakor fogyasztják.

Rendkívül fontos, hogy korlátozza a tejtermékek, a sült és a fűszeres ételek fogyasztását, legalább addig, amíg nem érez enyhülést a tünetein.

Igyon több vizet

Végül a gyomorpanaszok esetén elegendő vizet kell innia, hogy az emésztési folyamatok zavartalanul működjenek. A túl kevés folyadékbevitel a pH-szint megváltozását okozza, ami a nyálkahártyát sebezhetővé teszi a savakkal szemben.

Ügyeljen arra, hogy naponta 6-8 pohár vizet igyon meg.
Ha nem szereti önmagában inni a vizet, igya egy kis citrommal vagy gyógytea formájában.

Többek között azért is keresse fel rendszeresen orvosát, hogy felmérhesse az állapotát, és személyre szabott ajánlásokat tehessen.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.