Háztartás, Tippek

A hatékony WC fertőtlenítés trükkje: csak egy termék

Valószínűleg már sokszor hallott a fokhagyma terápiás hatásáról, de van valami, amit valószínűleg nem tudott. A fürdőszobákban és a WC-kben halmozódik fel a legtöbb baktérium, ezért gyakran használunk erős vegyszereket a tisztításukhoz, ami káros lehet az egészségünkre. Ezért javasoljuk, hogy próbálja ki a legjobb természetes fertőtlenítőszert, amit biztosan megtalál otthon.

Ez a fokhagyma!

Nem kell mást tennie, mint éjszakára egyszerűen beletenni egy gerezd fokhagymát a WC-be, reggel pedig leöblíteni. Ismételje meg ezt az eljárást hetente legalább kétszer, és igazán nagyszerű eredményeket érhet el vele.

Kipróbálhatja a fokhagyma főzetet is

Melegítsen 200 ml vizet egy lábasban, és amikor forrni kezd, adjon hozzá 3 összezúzott fokhagymagerezdet. Kapcsolja le a tűzhelyet, fedje le az edényt egy fedővel, és hagyja állni 15 percig. Ezt a főzetet öntse a WC-be. A legjobb, ha ezt előző este teszi, vagy amikor nem használja a WC-t.

Fogkrém

Lyukasszon ki néhány lyukat egy tubus fogkrémen (választhatja a legolcsóbb terméket), és tegye a WC-tartályba. Minden alkalommal, amikor lehúzza, egy kis fogkrém fog kijönni, és ez fertőtleníti a WC-t. Egy tubus általában körülbelül 3 hónapig tart.

Próbálja ki a sót

A só szintén segít fertőtleníteni a WC-csészét, és még hatékonyabbá teszi a tisztítást. Egy evőkanál sóra és kétszer annyi ecetre lesz szüksége. Minden este tegyen sót és ecetet a WC-be, reggel pedig öblítse ki. A sót és az ecetet a WC-tartályba is öntheti, hogy segítsen eltávolítani a vízkőlerakódásokat.