Ma egy finom és egészséges étel receptjéről szeretnénk beszámolni, amely komplex hatással van a szervezetre: erősíti az ereket, javítja az emésztést és helyreállítja a máj működését.
Még a kisgyermekek is tudják, hogy a jó egészség megőrzéséhez bizonyos szabályok betartása szükséges: aktív életmód, a rossz szokások minimalizálása és a betegségek időben történő kezelése. A táplálkozással kapcsolatban is felelősségteljesen kell eljárni. A szervezetnek minden nap szüksége van alapvető tápanyagokra és nyomelemekre. Most egy egészséges étel receptjét olvashatja, melynek címe „A hosszú élet finom salátája”.
Elkészítés:
Ennek az ételnek a titka az elkészítéséhez felhasználandó összetevőkben rejlik. Egyre többen olyan ember építi be ezeket az összetevőket a napi étrendjükbe akik hosszú eletben reménykednek. Hogy miért? A válasz egyszerű: optimális mennyiségben tartalmazzák a létfontosságú mikrotápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat:
- Betain, bioflavonoidok, allicin;
- Többszörösen telítetlen zsírsavak;
- Kálium, magnézium, kalcium, cink, szelén;
- Vitaminok (B1, B2, B4, C, E, B3).
Hozzávalók az étel elkészítéséhez:
- Cékla (1 darab);
- 200 g aszalt szilva és dió;
- 1 gerezd fokhagyma;
- Olívaolaj (2 evőkanál);
- Fél citrom.
Recept:
Az aszalt szilvát áztassuk be tiszta vízbe (20 perc). A céklát megmossuk, meghámozzuk és megfőzzük (kb. egy óra), majd durva reszelőn lereszeljük. Hámozzuk meg a diót, és vágjuk apróra. Aprítson fel egy gerezd fokhagymát. Facsarja ki egy citrom levét, és keverje össze az olívaolajjal. Adja a hozzávalókat a salátástálba, és jól keverje össze. Adjon hozzá egy szál kaprot vagy petrezselymet a további ízesítés érdekében. Az étel tálalásra kész; jó étvágyat!
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.