Egészség

A hosszú élet összetevői: Erősíti az ereket, hígítja a vért, javítja az emésztést, és helyreállítja a máj működését

Ma egy finom és egészséges étel receptjéről szeretnénk beszámolni, amely komplex hatással van a szervezetre: erősíti az ereket, javítja az emésztést és helyreállítja a máj működését.

Még a kisgyermekek is tudják, hogy a jó egészség megőrzéséhez bizonyos szabályok betartása szükséges: aktív életmód, a rossz szokások minimalizálása és a betegségek időben történő kezelése. A táplálkozással kapcsolatban is felelősségteljesen kell eljárni. A szervezetnek minden nap szüksége van alapvető tápanyagokra és nyomelemekre. Most egy egészséges étel receptjét olvashatja, melynek címe „A hosszú élet finom salátája”.

Elkészítés:

Ennek az ételnek a titka az elkészítéséhez felhasználandó összetevőkben rejlik. Egyre többen olyan ember építi be ezeket az összetevőket a napi étrendjükbe akik hosszú eletben reménykednek. Hogy miért? A válasz egyszerű: optimális mennyiségben tartalmazzák a létfontosságú mikrotápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat:

  • Betain, bioflavonoidok, allicin;
  • Többszörösen telítetlen zsírsavak;
  • Kálium, magnézium, kalcium, cink, szelén;
  • Vitaminok (B1, B2, B4, C, E, B3).

Hozzávalók az étel elkészítéséhez:

  • Cékla (1 darab);
  • 200 g aszalt szilva és dió;
  • 1 gerezd fokhagyma;
  • Olívaolaj (2 evőkanál);
  • Fél citrom.

Recept:

Az aszalt szilvát áztassuk be tiszta vízbe (20 perc). A céklát megmossuk, meghámozzuk és megfőzzük (kb. egy óra), majd durva reszelőn lereszeljük. Hámozzuk meg a diót, és vágjuk apróra. Aprítson fel egy gerezd fokhagymát. Facsarja ki egy citrom levét, és keverje össze az olívaolajjal. Adja a hozzávalókat a salátástálba, és jól keverje össze. Adjon hozzá egy szál kaprot vagy petrezselymet a további ízesítés érdekében. Az étel tálalásra kész; jó étvágyat!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.