Egészség

A kardiológusok 8 olyan tényezőt azonosítottak, amelyek befolyásolják a szív egészségét és a hosszú élettartamot

Kardiológusok felsorolták azokat a legfontosabb tényezőket, amelyek átlagosan 10 évvel növelik az ember várható élettartamát. 8 olyan tényezőt azonosítottak, amelyek javítják a szív egészségét és növelik a várható élettartamot.

8 egészségügyi tényező

A kardiológusok tanulmányt végeztek, hogy kiderítsék, mely tényezők vannak a legnagyobb hatással a szív egészségére és a hosszú élettartamra.

A tanulmány megállapította, hogy azok az emberek, akik szigorúan betartották a különböző betegségek megelőzésére vonatkozó szabályokat, 10 évvel tovább éltek, mint azok, akik nem követték azokat.

A második fontos tényező a dohányzás. Egy korábbi tanulmány kimutatta, hogy minél korábban szoktak le a szokásról, annál jelentősebb a várható élettartam növekedése. Ha például valaki 30 éves korában hagyja abba a dohányzást, a várható élettartama körülbelül 10 évvel nő.

További 6 tényező a szív egészségéért és a hosszú élet érdekében:

  • fizikai aktivitás;
  • a vércukor- és koleszterinszint ellenőrzése;
  • egészséges táplálkozás;
  • a vérnyomás ellenőrzése;
  • minőségi alvás;
  • testsúlykontroll.

Ezek a tényezők a kardiológusok szerint jelentősen csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Világszerte ezek a betegségek az első számú halálozási okok a világon.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.