Egészség

A legjobb gyógynövény a nehézfémek eltávolítására a szervezetből

A nehézfémek összefüggésbe hozhatók a különböző krónikus betegségek kialakulásával. Az orvosok gyakran nem tudnak rájönni az okukra, ezért a szervezet méregtelenítése helyett inkább csak a kísérő tüneteket igyekeznek elnyomni.

A legsúlyosabb ilyen, nehézfémek jelenléte által okozott szövődmények közé tartoznak a szív- és érbetegségek, a rák, az érzelmi problémák, a kognitív zavarok, a dezorientáltság, a csontok gyengülése és a vesebetegségek.

A koriander tápanyag-összetétele és hatásai

A koriander egy egynyári gyógynövény, amely tele van olyan fontos ásványi anyagokkal, mint a kalcium, a kálium, a magnézium, a mangán és a vas.

Sok K- és A-vitamint is tartalmaz.

A táplálkozási előnyök mellett ez a gyógynövény méregteleníti a szervezetet a nehézfémektől és más mérgező anyagoktól.

Különösen nagyra értékelik a koriander azon képességét, hogy képes eltávolítani a higanyt, amely a nehézfémek közül (a radioaktívak kivételével) a legnagyobb veszélyt jelenti a szervezetre.

Mit mondanak a tanulmányok a korianderről

Számos tanulmány szerint a koriander erős gombaölő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Különösen gyorsan képes enyhíteni a gyulladást és elnyomni a fertőzést.

Az Indiai Orvosi Tudományok Intézetének kutatócsoportja kísérletet végzett.

Ennek során egerekben gyulladást és duzzanatot idéztek elő olyan antigénekkel, amelyek hasonlóak ahhoz, ami az emberekben reumás ízületi gyulladást okoz. Ezután korianderrel etették az egereket.

Az eredmény a betegség tüneteinek jelentős csökkenése volt.

Ebben a cikkben egy olcsó és hatékony módszer receptjét adjuk át, amellyel kihasználhatja a koriander gyógyító és méregtelenítő hatását. Különösen akkor fog szolgálni, ha a gyulladást vagy a nehézfémeket szeretné eltávolítani a szervezetéből.

A legjobb benne, hogy nincs időbeli korlátja a használatának. Ezért bármikor és bármeddig használhatja, amikor és ameddig csak szükséges.

Hogyan kell szedni a koriandert

A koriander fogyasztásának legegyszerűbb módja, ha fog egy maréknyi friss ágat, és egy turmixgépben apróra őröli.

Ha nincs turmixgépe, akkor az is teljesen elegendő, ha egy vágódeszkán késsel finomra aprítja.

Ezután az apróra vágott koriandert adja kedvenc turmixához vagy ételéhez, és fogyassza el.

Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő recept

Ha a koriandert a gyulladások elfojtására szeretné használni, akkor célszerű néhány más összetevővel keverni, hogy fokozza a kölcsönös hatásukat.

Összetevők:

  • 1/2 csésze (1 dl) finomra vágott koriander.
  • 1 teáskanál zöld árpa- vagy búzafűpor
  • 1/2 csésze (1 dl) friss almalé
  • 1/2 csésze (1 dl) sima víz

Elkészítés:

Keverje össze az összes hozzávalót.

Ezután turmixoljuk össze őket egy turmixgépben, vagy csak keverjük össze egy kanállal egy pohárban, és máris kész a méregtelenítő-gyulladáscsökkentő italunk.

Jó étvágyat és egészségére!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.