Háztartás, Technika, Tippek

A legjobb módja a hajszárító tisztításának, és hogy milyen gyakran kell megtenni

Mostanra már (remélhetőleg) tisztában van vele, hogy a hajkefét minimum néhány hetente meg kell tisztítani, ami nemcsak a kefét tartja jó állapotban, de azt is megakadályozza, hogy a haja koszos vagy sérült legyen. A hajszárító egy másik szépségápolási eszköz, amelyet rendszeresen tisztítani kell.

Az keféhez hasonlóan a szárítóban is gyorsan felgyülemlik a haj, a por és különböző termékek (például haj- és hajvédő spray-k) a szellőzőnyílásokban, amelyek ha eltömődnek, a szárító túlmelegedését okozhatják. A szokásosnál forróbb hajszárító károsíthatja vagy megtörheti a haját, a kisebb légáramlás pedig azt jelenti, hogy tovább tart a hajszárítás. Emellett tűzveszélyes is.

Ideális esetben egy-három hetente tisztítsa meg a hajszárítót, attól függően, hogy milyen gyakran használja, de az egyszeri már jó kiindulópont.

Hogyan tisztítsa meg hajszárítóját

A hajszárító tisztításához legalább egy papírtörlőre vagy kendőre van szüksége.

Húzza ki a hajszárítót, mielőtt bármilyen alkatrészt eltávolítana vagy tisztítana.

Távolítsa el a szárító szűrőjét. A szárító modelljétől függően előfordulhat, hogy kipattan vagy lecsavarodik, vagy csavarhúzóval kell eltávolítania.

Öblítse le a szűrőt folyó víz alatt, amíg tiszta nem lesz, és szárítsa meg papírtörlővel vagy ruhával.

Helyezze vissza a szűrőt, miután teljesen megszáradt.

Ha nem tudja eltávolítani a szűrőt, akkor egy fogkefével kisikálhatja a szennyeződéseket (ismét győződjön meg róla, hogy a szárító ki van húzva, és a szűrő teljesen száraz, mielőtt visszadugja). Használhat porszívót is porkefével vagy réstisztítóval, hogy kiszívja a szennyeződéseket és a törmeléket a szűrőből és a szellőzőnyílásból.