Háztartás, Tippek

A múzeumi dolgozók trükkje a por eltávolítására a bútorokról

A glicerin, amelyet gyakran orvosi, kozmetikai, élelmiszeripari és mezőgazdasági célokra használnak, a mindennapi háztartási feladatokban is bizonyítja hatékonyságát. Hagyományos felhasználási területein túlmenően könnyű és élvezetes tevékenységgé teheti az otthon takarítását. Fedezze fel a glicerin 5 egyszerű és hatékony felhasználási módját a takarítási rutinban.

Hogyan akadályozhatja meg, hogy a por összegyűljön a bútorokon?

Szikrázó padlók

A szikrázó tisztaság érdekében adjon néhány csepp glicerint a vödör vízhez, amikor a padlót tisztítja. Ez a trükk nemcsak alaposan tisztít, de a felületeket is csillogóvá és ragyogóvá teszi.

Hosszú távú portalanítás

Készítsen tisztítóoldatot úgy, hogy glicerint kever vízbe, és nedvesítsen vele egy ruhát. Ha ezzel a keverékkel törli át a felületeit, akkor hosszabb ideig, akár 10 napig is képes lesz a portól való megszabadulásra, ahogyan az a múzeumokban szokás.

Foltok eltávolítása a ruhákról

A foltok kezelését kezdje néhány csepp glicerinnel, majd öblítse le sós vízzel. Makacs foltok, például tea, kávé vagy csokoládé esetén keverje össze a glicerint sóval, vigye fel a kérdéses területre, és 30 perc múlva mossa ki. Ez a hatékony módszer a makacs foltokat a szövetek károsítása nélkül távolítja el.

A bőrbútorok ápolása

A bőrbútor karcolásainak eltávolításához törölje át glicerinnel átitatott pamutkendővel. Ismételje meg ezt a lépést 2-3 alkalommal az optimális eredmény elérése és bőrbútorai szépségének visszaállítása érdekében.

Ablakok tisztítása

Készítsen oldatot glicerin és etil-alkohol 1:10 arányú keverésével, majd ezzel törölje át az ablakokat. Ez a hatékony módszer megakadályozza a por és a szennyeződés felhalmozódását, így ablakai hosszú ideig makulátlanok és tiszták maradnak.

Ha beépíti a glicerint a tisztítási rutinjába, nemcsak a tisztító tulajdonságaiból, hanem a hosszú távú hatásából is profitálhat, ami megkönnyíti a háztartási munkákat.