Egészség

A Nagymama régi receptje működik és emberek ezreit mentette meg! Nagyon hatékony…!

A gyógynövények és fűszerek mindig is jelen voltak és használták a különböző egészségügyi problémák kezelésére.

Napjainkban a fűszerek közül a figyelem középpontjában a gyömbér, a cayenne-bors és a kurkuma áll figyelemre méltó gyógyító tulajdonságai miatt.

De ugyanilyen népszerű fűszer a fekete bors is!

Sokan elhanyagolják ennek a fűszernek a használatát, pedig figyelemre méltó egészségügyi előnyöket kínál.

A fekete bors ősi fűszer, és nagyon jótékony hatással van a szervezet egészére. Ez az erőteljes recept és olaja nagy szerepet játszik az általános egészségügyi jólétben.

A FEKETEBORS-OLAJ ELŐNYEI

Antibakteriális, görcsoldó, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, hashajtó, köptető, vizelethajtó, stimuláns, izzasztó és lázcsillapító.

Antioxidáns tulajdonságai: ez a fűszer bőségesen tartalmaz jótékony hatású vegyületeket, amelyek gátolják a szabad gyökök terjedését.

Segít az egészséges szervezet fenntartásában, és védelmet nyújt az olyan súlyos egészségügyi problémákkal szemben, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a májkárosodás és a rák.

Idegrendszeri egészség: A fekete bors egy piperin nevű vegyületet tartalmaz, amely megvédi az agyat minden károsodástól, és segít megőrizni a maximális memóriakapacitást.

Enyhíti a gyomorproblémákat: A fekete bors fogyasztása sav kiválasztását okozza a belekben; ez segíthet az olyan állapotok kezelésében, mint a kólika, a székrekedés és a hasmenés.

Hasonlóképpen, a fekete bors képes csökkenteni a gázok előfordulását, és serkenti az egészséges vizeletürítést és izzadást, aminek köszönhetően a méreganyagok gyorsan távoznak a szervezetből.

Javítja a légzést: ez a csodálatos fűszer növelheti a légutak hatékonyságát, és segíthet az orrdugulás és az arcüreggyulladás esetén.

Emellett eltávolítja az orrváladékot és a tüdőben lévő váladékot.

Elpusztítja a baktériumokat: antibakteriális tulajdonságokkal ruházza fel a szervezetet, amelyek képesek csökkenteni a rovarcsípések által okozott gyulladást.

Másrészt minimalizálja az artériák tágulását, ugyanakkor megtisztítja azokat a méreganyagoktól.

Serkenti a fogyást: Könnyen feloldja a testben lévő zsírsejteket, és segít azok könnyebb kiürítésében.

A bőr egészsége: Ha vitiligóban szenved, ami a depigmentáció miatt fehér foltok megjelenésében nyilvánul meg a bőrön, a fekete bors használatával csökkentheti, sőt megelőzheti a megjelenését.

FEKETEBORS-OLAJ

Összetevők:

  • 1 liter olívaolaj
  • 5 evőkanál fekete borsmag

1- Daráljuk le a borsot, és tegyük át egy üvegedénybe.
2- Forrásig hevítsük az olajat, és öntsük a borsra.
3- Zárja le szorosan az üveget, és rázza össze a két összetevőt.
4- Hagyja állni egy hétig sötét, hűvös és száraz helyen, kétnaponta rázza meg az üveget, így az olaj átveszi a bors aromáját.
5- Az idő elteltével szűrje le az olajat, és töltse üvegekbe, és adjon hozzá még néhány fekete borsot.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.