Háztartás, Tippek

A ruhák szárításakor tegyél jégkockákat a szárítógépbe. Az eredmény meg fog lepni!

A ruhamosás nem a legszórakoztatóbb dolog a világon. De az biztos, hogy mindenki jól érzi magát az eredménytől. Minél pontosabban csinálja, annál kevesebbet kell majd később vasalnia. Elvégre mindenki szeretne hibátlanul távozni otthonról, és a végeredmény manapság nagyon fontos.

Bár a legtöbb ember tudja, hogy a különböző színű ruhákat külön kell mosni, és hogy nem szabad túl magas hőmérsékleten mosni őket, mégis sokan közülünk elrontják a dolgokat. Valószínűleg Ön is mosott már túl magas hőmérsékleten gyapjúpulóvert… Összemegy, és egy gyermeknek való kis pulóver lesz belőle.

Ezúttal mutatunk egy remek trükköt, ami sokat segíthet! Először szkeptikus lehet, de ha egyszer kipróbálta, meglátja, hogy tényleg működik. Mielőtt elkezdené szárítani a ruháit, tegyen három jégkockát a szárítóba. Valószínűleg azt gondolja, hogy ez egy kicsit furcsa. Elvégre a szárítógép a ruhák szárítására szolgál, akkor mire kellenek a jégkockák?

Eredmény

De amikor végre kipróbálja ezt a trükköt, meg fog lepődni. Amikor látja, hogy a jégkockák elolvadnak a szárítóban, tudni fogja, hogy minden rendben van. A gőz megvédi a ruháit a zsugorodástól. Okos ötlet, és az eredmény el fogja gyönyörködtetni!

Miért ne próbálná ki ezt a trükköt, amikor legközelebb ruhát mos és szárít?