Szépség

A szem körüli ráncok az elsők között jelennek meg. De a szemránc-olajok segíthetnek megszabadulni tőlük.

1- Az olívaolaj a bőrtudatos nők körében népszerű ránctalanító szer. Egy könnyen alkalmazható szemránc-gyógymód az egyszerű olívaolajos pakolás. Csak áztasson néhány vattakorongot az olajba, és tegye a szemére körülbelül 10 percre. Utána egy enyhe masszázs az ujjbegyeivel megteszi. 50 g olívaolaj extra kapszulás E-vitaminnal tápláló szemránc-maszkot készíthet. A maszkot minden este használhatja, és csak 5 percig kell rajta hagyni, anélkül, hogy leöblítené, csak törölje le egy papírzsebkendővel.

2- Kevesen ismerik a vaj ránctalanító hatását a szem körül. Csak fel kell kenni az alsó és felső szemhéjra, és egy éjszakán át hagyni beszívódni. Ez az olaj nemcsak a szem körüli ráncoktól szabadítja meg, hanem a kialakulásuk lehetőségétől is. A krémet vaj felhasználásával is elkészíthetjük. Először öntsünk 100 ml forró vizet kamilla- és hársfavirágra (1/2 evőkanál), és hagyjuk fedő alatt 15 percig ázni, majd szűrjük le. Vegyünk 2 evőkanálnyit ebből az infúzióból, és keverjük össze 1 evőkanál szilárd vajjal. Adhat hozzá 1 teáskanál ricinusolajat is. Ezután keverje össze az összes hozzávalót krémes masszává. Készítsünk egy olajos ránctalanító szemkrémet, és naponta lefekvés előtt használjuk a szemhéjakra és a szem sarkára.

3- Az illóolajokat is széles körben használják a szem körüli ráncok megelőzésére. Az ilyen olajok rendkívül bioaktívak, mivel hidegsajtolással nyerik ki őket. A szemkörnyéki illóolajok azért is hatékonyabbak, mert molekuláik képesek behatolni a bőr legmélyebb rétegeibe, ápolva és táplálva azt. Az őszibarackolaj, a rózsaolaj, a mandulaolaj jól használhatók.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.