Egészség

A szívroham 6 olyan tünete, amely csak nőknél fordul elő

Az elmúlt években a szívroham vált a korai halálozás vezető okává. Sajnos gyakran a tünetek figyelmen kívül hagyása okozza őket. Több nő hal meg szívrohamban, mint férfi, mivel a tünetek a nőknél kevésbé nyilvánvalóak. Itt adunk néhány támpontot, hogy mire kell figyelni, hogy időben hívjuk a mentőket, és elkerüljük a tragédiát.

Az alábbiakban bemutatjuk a szívroham 6 tünetét nőknél:

1. Fájdalom az állkapocsban, a nyakban, és a vállban

Az ezeken a területeken hirtelen fellépő, vágó fájdalom esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Ha nem azért fáj, mert valaha megsérült, akár szívroham is lehet!

2. Súlyos gyomorfájás, hányinger

A szívroham egyes tünetei összetéveszthetők az emésztési problémákkal vagy ételmérgezéssel. Néha a gyomorfájás és a hányinger azzal az érzéssel is jár, mintha egy elefánt ülne a hasunkon.

3. Hideg verejtékezés

A hideg verejtékezés a szívroham másik jele a nőknél. Ha még soha nem szenvedett hideg izzadástól – keresse fel orvosát.

4. Légszomj, szédülés

A légzési problémák és a szédülés a szívroham gyakori kísérő tünetei. Bár más egészségügyi problémákra utalhatnak, nem olyan tünetek, amelyeket figyelmen kívül kellene hagyni.

5. Hirtelen fáradtság minden látható ok nélkül

Ha pihenés után is nagyon fáradtnak érzi magát, és például nincs elég ereje a WC-re menni, akkor mindenképpen meg kell vizsgáltatnia magát kardiológussal.

6. Nyomás- és fájdalomérzet a mellkasban

A mellkasban érzett fájdalom, nyomás, égő érzés és kellemetlen érzés a szívroham klasszikus tünetei. Ha az érzés néhány perc után sem múlik el – azonnal hívja a mentőket.

Megjegyzés: A fenti tünetek nem jelentik azt, hogy kétségtelenül szívrohama van. Azonban több tünet kombinációja egyértelműen rohamra utalhat, ebben az esetben ajánlott mentőt hívni.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.