Egészség

A test különböző részein megjelenő kiütések azonosítják az egészségügyi problémákat. Nézze meg, mi bántja a testét…

Testünkben minden mindennel összefügg, és ha gyakrabban odafigyelnénk rá, akár súlyos betegségeket is megelőzhetnénk. Az embereknek azonban nincs idejük orvoshoz menni, így a rejtett belső tünetek után kezdődik a következő szakasz – a látható tünetek, különösen a bőrön. Ezeket, ha elhanyagoljuk, kezelhetetlenné válnak, és akkor már késő!

Az emberek azt hiszik, hogy az arcon vagy a testen megjelenő kiütések a serdülőkor problémája. Ez nem mindig van így, és a kiütések a felnőtteket sem kerülik el. A kiütések oka gyakran a belső szervek elégtelensége vagy más súlyos betegség lehet.

Miért keletkeznek kiütések?

A különböző betegségek tünetei:

1) Kiütések az állkapocs és a nyak területén

Lehet megemelkedett vércukorszint, a mellékvesék túlműködése. Vizsgálatnak kell alávetni a vércukorszintet, és ez nem csak a cukorbetegekre vonatkozik. Hormonális egyensúlyhiány is okozhatja ezeket a tüneteket, ezért ellenőrizni kell, hogy normális-e a férfi és női hormonszintje.

Az ezen a területen jelentkező kiütések az emésztőrendszerben fellépő nehézségekre is utalhatnak, az emésztési folyamatok csökkenésével. Kerülje az édességeket, a zsíros ételeket és a tartósítószereket tartalmazó élelmiszereket. Távolítsa el a tejet az étrendjéből, mivel az 100%-ban garantálja a kiütések vagy a pattanások megjelenését.

Miért vannak pattanások az állán? Nőknél ez a tünet nőgyógyászati problémára utal, ezért forduljon nőgyógyászhoz. Férfiaknál májbetegséggel állhat összefüggésben.

2) A nyak és a hát felső területe

A kiütéseket kiválthatja idegrendszeri zavar, túlzott idegfeszültség vagy erős adrenalin. Ezért fordulnak elő kiütések a háton a sportolóknál , akiknek az aktív edzés során stressz lép be a szervezetébe. Ez többek között egy szörnyű idegsokk vagy a személyi higiénia hiánya is lehet.

3) Kiütések a háton

A szintetikus ruházat és a túlzott izzadás hozzájárul a háton lévő pattanásokhoz. Ezért fontos, hogy természetes szövetből készült dolgokat viseljünk.

Ha gyomorpanaszokról van szó, akkor kiegyensúlyozottabb étrendet kell követnie. Fogyasszon több vitamint, mivel ezek hiánya is okozhatja a fent említett kiütéseket a háton. Egy másik ok lehet hormonális zavar, ami az endokrin zavarokkal függ össze.

4) Kiütések a mellkason

Ha ezen a helyen jelennek meg, az általában allergiás reakció az ételekre, ruhákra, parfümökre vagy testápoló higiéniai termékekre.

A mellkason és más helyeken jelentkező kiütések arról árulkodnak, hogy az emésztőrendszer nem úgy működik, ahogy kellene. Túlterhelt, és ezért nem látja el minden kötelező funkcióját, ami a bőrön is tükröződik. Hiszen a bőr a kiválasztás egyik szerve. Együnk kevesebb édességet, húst, szalámit, tejterméket, továbbá kenyeret és lisztes termékeket, amelyek eltömítik a gyomrot.

5) Kiütések a könyökön

Kiütések a könyökön és a térden – a vitaminhiány következménye. Egyen minden nap sárgarépát, lehetőleg vajjal, hogy az A-vitamin jól felszívódjon. Az A-vitamin mellett próbáljon meg E-vitamint szedni, és legalább havonta egyszer igyon.

Cinkhiány is lehet a szervezetben. Másrészt azonban hányingert és egyéb mellékhatásokat okozhat. Ha szükséges a szedése, akkor az orvosa írja fel. Megelőzésképpen éhgyomorra fogyasszon nyers tökmagot, amely cinket tartalmaz. Napi egy maréknyi elegendő.

6) Kiütések a hason

Az egyik legveszélyesebb kiütéstípus, amelyet valamely belső szerv megsértése vagy más súlyos betegség okozhat. Ezért szükséges ellenőrizni a szervezet összes rendszerének működését és a vércukorszintet.

7) Pattanások a fenéken és a nemi szerveken

Ennek egyik oka a szintetikus szövet, amely a bőrhöz dörzsölődik és irritációt okoz. Az alsóneműnek kényelmesnek, biztonságosnak és kellemes tapintásúnak kell lennie. Ha a kiütés viszket és fáj, még ha csak egy kicsit is, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, mivel lehet, hogy fertőzésről van szó.