Egészség

Aki még nem ismeri ezt a növényt, olvassa el cikkünket, és siessen a gyógyszertárba. Megéri!

Keleten tökéletesen ismerik a titkot – a fekete magokat. A fekete kömény, vagy latinul – Nigella sativa – beszélünk. Mohamed próféta állítólag azt mondta, hogy ez a növény mindent gyógyít, kivéve a halált. Nézd meg magad, hogy mennyi mindenre van hatása!

Erről az észrevétlen növényről beszélünk. Kezdjük a fekete kömény kevésbé jelentős tulajdonságaival:

1) Minden torokfertőzést kezel, köszönhetően annak, hogy antibakteriális és vírusellenes. Tegyük hozzá itt, hogy fájdalomcsillapító hatása van.

2) Le tudja győzni a gombás betegségeket – ebben az esetben az alapvető hatóanyag a timokinon, amelyet az egyik leghatékonyabb gombaellenes szerként tartanak számon.

3) A fekete kömény csökkent ellenállóképesség esetén ajánlott. Naponta egy teáskanál fekete kömény olajat kell fogyasztani. Ha van kedve, érdemes mézzel vagy frissen facsart gyümölcslével keverni.

4) Gyomorfájás, puffadás, bélproblémák? Ismét segít a feketeköményolaj!

5) A feketekömény különösen ajánlott a magas vérnyomásban szenvedőknek, mivel vérnyomáscsökkentő hatása van, és csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát is.

6) A feketeköményolaj rendszeres fogyasztása csökkenti az epilepsziás rohamok gyakoriságát.

7) Nem számít, milyen allergiáról van szó, a feketekömény segít! Jelentősen csökkenti az allergia tüneteit, különösen a légutakban.

8) A bőr állapotára is jótékony hatással van. Fekete köményolajjal ajánlott bedörzsölni, ha atópiás dermatitiszben, pattanásoktól vagy pikkelysömörben szenved.

9) A cukorbetegségben szenvedőknek is érdemes barátkozniuk a fekete köménnyel, mivel a benne található telített zsírsavak csökkentik a vér cukorszintjét.

10) Végül, és ami a legfontosabb, a fekete kömény természetes hatóanyagnak számít a rákos sejtek elleni küzdelemben! Ajánlott naponta legalább egy teáskanálnyi olajat fogyasztani ebből a növényből.

Esetleg te már rendszeresen használod a fekete köményt?

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.