Ezotéria

Az a pozíció, amelyben leggyakrabban alszik, többet elárul, mint gondolná

Az alvásunk módja sokat elárul, mert az alvási pozíció szorosan összefügg a személyiséggel. Tudja meg, mit árul el magáról a kedvenc alvási pozíciója.

Van, aki az egyik oldaláról a másikra hempereg, amikor lefekszik, míg mások azonnal elalszanak, amint bebújnak az ágyba. Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogyan feküdt le, és milyen pozícióban érzi magát a legkényelmesebben – ez nagyon fontos!

Ezek a legnépszerűbb alvási pozíciók

A háton alvás nagyon erős személyiségről árulkodik, gyorsan alkalmazkodik a környezethez, mentálisan kemény és stresszálló. Érdemes hozzátenni, hogy aki ebben a pozícióban alszik, az szeret a figyelem középpontjában lenni, és optimistán áll az élethez. Legjellemzőbb tulajdonságai az őszinteség, amely gyakran többet árt, mint használ, és a célok lelkiismeretes követése. Ez a személy nagyon strukturált életet él, és sikerorientált. Hozzátehetjük, hogy a háton alvó inkább tartózkodó, magasak az elvárásai és igényes. Ha a hátán alszik, kinyújtott lábakkal és karokkal, akkor jó hallgatóság és empatikus. Ezzel szemben, ha a feje mögött összefont karokkal alszik, akkor hűséges a szeretteihez.

A hason alvás olyan impulzív emberekre jellemző, akik szeretnek vezetni és utasítani egy csoportot. Az így alvó ember nehezen viseli el mások kritikáját, még akkor is, ha önmagával szemben nagyon kritikus. Ha legtöbbször hason alszik, a kezét a párnája alatt tartja, a fejét pedig oldalra fordítja, akkor nem fél a kalandoktól, és szeret kockáztatni.

Mit mutat az alvási pozíciód?

Az oldaladon alvás azt mutatja, hogy nyugodt és társaságkedvelő vagy. Aki így alszik, az megbízható, és bármilyen helyzethez képes alkalmazkodni. Emellett mindig mosolyog és tisztában van az erősségeivel és gyengeségeivel. Ha gyakran kinyújtja a karját, amikor az oldalán alszik, az a közelség iránti igényt és az új élményekre való nyitottságot mutatja. Ha viszont szorosan átöleli a párnáját, akkor mély érzelmi kapcsolatra vágyik. Azok az emberek, akik az oldalukon, kinyújtott végtagokkal alszanak, nagyon hiszékenyek, és gyorsan becsaphatók, míg azok, akik behajlított lábakkal és a párna alá dugott karokkal alszanak, gondolkodók.

A magzatpóz nagy megértési és támogatási igényt fejez ki. Az introvertált emberek gyakran alszanak ebben a pozícióban, és kis létszámú társaságban érzik magukat a legjobban. Érdemes hozzátenni, hogy ezek olyan emberek, akik el akarják terelni a gondolataikat a problémáikról. Óvatosság, félénkség és érzékenység jellemzi őket.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.