Háztartás

Az élelmiszermolyok elleni hatékony küzdelem módjai

Az ételmolyok ravasz kártevők, amelyek könnyen megtelepednek a konyhákban. Ezek a kártevők szeretik a bontott termékeket és a dióféléket. Hogyan lehet megszabadulni tőlük? Az ételmolycsapdák segíthetnek.

Hogyan lehet megszabadulni az ételmolyoktól?

Ha egyszer s mindenkorra meg akar szabadulni a molyoktól, van egy nagyon egyszerű módszer – készítsen egy speciális csapdát. Fogjon egy kis tálat, és tegyen bele 2 élelmiszert, ami először odavonzza a molyokat, majd elpusztítja őket (a rovarok belefulladnak a folyadékba). Ezt a csapdát helyezze el olyan szekrényekben, ahol molyok élnek. Ételmolycsapda: keverjen össze borecetet egy kis fehér borral!

Egyéb tippek az ételmolyok elleni küzdelemhez

A konyhaszekrények fertőtlenítése

Az első teendő, hogy alaposan megtisztítjuk az összes konyhaszekrényt. Dobjon ki minden olyan terméket, ahol a molyok fészket raktak. Ezután pedig mossuk át a polcokat és a szekrényeket vízzel, ecettel és a kedvenc illóolajukkal (nem feltétlenül szükséges). Ezzel a tippel gyorsan fertőtlenítheti a szekrényeket. Keverjen össze forró vizet és ecetet 1:1 arányban. Ezután helyezze a tálat a szekrénybe, és várja meg, amíg az oldat kihűl.

A termékek megfelelő tárolása

Minden bontott élelmiszert (liszt, dara, diófélék) tároljon üvegedényekben. Ne hagyja őket papír- vagy műanyag zacskókban.

Szagtalanító szerek

Az ételmolyok nem szeretnek bizonyos szagokat. Érdemes ezért bölcsen használni őket. Tegyük őket a szekrényekbe:

  • Szárított narancs, citrusfélék, mandarinhéj.
  • Narancs, amelybe szegfűszeget szúrtak.
  • Fűszer- vagy babérlevél.
  • Vaníliaillatú vattakorongok.
  • Szárított dohányzsákok.

Eredeti javaslat – szegfűszeges „füstölő” készítése. Két evőkanál szegfűszeg forró vízben. Helyezze ezt a különleges „füstölőt” egy csészében a konyhaszekrénybe. Ezután várjon, amíg a víz teljesen kihűl, és vegye ki a csészét.

Azt már tudja, hogyan működik az ételmolycsapda. És még itt egy másik recept is. Szeleteljen fel egy citromot, szórja meg sóval, és tegye az éjjeliszekrényére. Ez nagyanyáink trükkje. Nagyon hatásos.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.