Egészség

Az elzáródott artériák 4 konkrét jele

A szív- és érrendszeri betegségek megelőzése rendkívül fontos, mivel a szív- és érrendszeri betegségek továbbra is a vezető halálok az iparosodott országokban. A megelőzés mellett azonban a korai felismerés is nagyon fontos.

A szív- és érrendszeri betegségek 80%-a megelőzhető életmódbeli változtatásokkal.

A következő sorokban a szívbetegség 4 konkrét jelét ismerheti meg, amelyek a betegség kialakulására utalhatnak.

1) Ráncok a fülön

Az elzáródott artériák egyik legnyilvánvalóbb jele lehet a ráncok a fülön, pontosabban a fülcimpán. Ezt a jelenséget az elégtelen vérkeringés okozhatja, és a koszorúerek rossz egészségi állapotának jele is lehet.

A szív CT-vizsgálatokat alkalmazó tanulmányok egyértelmű kapcsolatot mutattak ki a szívbetegségek és a fülcimpa ráncai között.

2) Hasi fájdalom

Az érelmeszesedés a láb artériáinak szűkülését is okozhatja, különösen a dohányosoknál, ami tartós vádlifájáshoz vezethet.

3) Erekciós zavarok

A merevedési zavar az artériák szűkülésének és elzáródásának jele lehet. A merevedési zavar vagy az erekció teljes hiánya a kismedencei érszűkület jele lehet, ami már meglévő szívbetegségre utalhat.

4) Hajhullás

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint szoros kapcsolat van a súlyos hajhullás (bármely életkorban) és a szívbetegség kialakulása között. A mérsékelt vagy súlyos hajhullás mindkét nemnél megduplázhatja a szívbetegség okozta halálozás kockázatát.

A megelőzés és a szívbetegségek korai felismerésének fontosságát nem lehet eléggé alábecsülni. A kardiológia az elmúlt években nagyot lépett előre, és a modern beavatkozások nagymértékben javították a betegek túlélési esélyeit.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.