Háztartás, Tippek

Az ideális ruhatípus az egyes felületek tisztításához

Valószínűleg nem sokat gondolkodik azon, hogy milyen típusú törlőkendőt használ a takarításhoz. A választott anyag befolyásolhatja a takarítás eredményét, ezért kétszer is gondolja meg, mielőtt azt a régi törölközőt vagy pólót használja. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy az egyes felületekhez milyen típusú anyagok az ideálisak:

Porcelán, fa és laminált padló

A pamut észszerű választás erre a padlótípusra, de a mikroszálas anyag ideálisabb, mivel megkönnyíti a tisztítást, kevesebb erőfeszítést igényel, és rendkívül tartós is. Ennek a szövetnek a másik erőssége a nagy nedvességfelvevő képessége, mivel ez a fajta felület károsodhat, ha vízzel érintkezik.

Hideg padlóburkolat

Ezt a konyhákban és fürdőszobákban gyakran használt padlótípust 100% pamut- vagy mikroszálas kendővel lehet tisztítani. Ez a duó jól eltávolítja a szennyeződéseket és teljesen megszárítja a felületet.

Csempe

Ha a csempék tisztításakor félre szeretné tenni a szivacsot és a kefét, választhat egy viszkózból és poliészterből készült többcélú kendőt. Egy másik lehetőség a kétoldalas mikroszálas kendők, amelyek egyik oldalán merevebb textúrájú, majdnem olyan, mint a tépőzár, a másik oldalán pedig simább, szárításhoz tökéletes.

Munkalapok

A fürdőszobákban és konyhákban vékony viszkóz és poliészter, pamut vagy mikroszálas kendőket választhat. Ezek nagy nedvszívó képességűek. A köztük lévő különbség a tartósságukban rejlik, amely a viszkóz és a poliészter esetében sokkal kisebb. Mindössze négy tisztítást bírnak ki. A pamut viszont néhány hónapig, a mikroszálas pedig akár nyolc hónapig is használható.

Bútor

A mikroszálas kendő tökéletes a por eltávolítására. Tudta, hogy saját súlyának akár hatszorosát is felszívja? Igen, ezért jobban felfogja a port. Ezután egy flanell segítségével fényesítheti a darabot polírozószerrel kombinálva.

Üveg és tükrök

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor egy üveget vagy tükröt bármilyen ronggyal tisztítunk, és az eredmény egy olyan felület, amely tele van az anyagról levált apró szőrszálakkal. Ebben az esetben a poliészter és poliamid kendők ideálisak az ilyen felületek foltok nélküli tisztítására.